Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

ALBA: Peste 130 de profesori și personal auxiliar, programați la vaccinare în județ. Cum se face imunizarea

Publicat

În județul Alba, au fost programați pentru vaccinare în această săptămână 138 de angajați din învățământ, iar imunizarea a început de astăzi. Pentru această categorie, programările au fost distribuite la două centre de vaccinare din Alba Iulia.

Potrivit unor surse sanitare, sunt 77 de profesori/personal auxiliar din învățământ cu vârsta sub 55 de ani, cu repartizare pentru vaccinare la centrul deschis la Liceul Tehnologic ”Alexandru Domșa” – sala de sport (vaccin AstraZeneca) și 61 la centrul de la sala de sport a Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (vaccin Pfizer-BioNTech).

Aceștia urmează să fie imunizați cu prima doză de vaccin în această săptămână.

Din datele oficiale disponibile până la publicarea acestei știri, deocamdată nu vor fi deschise și alte centre de vaccinare în județ pentru profesori, locația de la Liceul Tehnologic ”Alexandru Domșa” fiind funcțională de două săptămâni.

La nivel național, vaccinarea profesorilor a început din nou miercuri, 24 februarie, și se încheie pe 10 martie, dată până la care se estimează că aproximativ 60.000 de angajați din învățământ vor primi prima doză, a anunțat marți Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, în cadrul unei conferințe de presă de la Guvern.

Potrivit sursei citate, peste 42.000 de angajați din sistemul de învățământ au fost deja vaccinați și 128.000 sunt programați în perioada următoare.

În cadrul acestei etape speciale, vor fi vaccinate cadrele didactice din învățământul primar, gimnazial, liceal și universitar și tot personalul din creșe din grădinițe, a menționat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Programările se fac în liste pe unități de învățământ, centralizate la Inspectoratul Școlar și transmise la DSP. Autoritățile au anunțat la nivel național formarea unor echipe mobile de vaccinare.

Vaccinarea profesorilor a început inițial în cadrul etapei a doua a campaniei naționale, însă a fost întreruptă din cauza problemelor legate de aprovizionarea cu doze de vaccin și schimbarea priorităților la vaccinare pentru persoane cu boli cronice și vârstnici.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax