Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

ALBA: Primul pas pentru dezvoltarea antreprenoriatului în mediul rural

Publicat

La sediul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Alba a avut loc, săptămâna trecută, prima întâlnire a membrilor echipelor de implementare a proiectului „Promovarea antreprenoriatului pentru creşterea gradului de ocupare în mediul rural”. Este primul proiect de aceste gen din România, reunind trei camere de comerţ din trei judeţe ale ţării, ce fac parte din trei regiuni de dezvoltare diferite.

Proiectul, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltare Resurse Umane 2007-2013, va fi implementat în judeţele Alba, Caraş-Severin şi Vâlcea şi este în valoare totală de 9.091.560 de lei.

„Prin acest proiect se încearcă dezvoltarea zonei rurale din cele trei judeţe, prin implicarea şi găsirea de soluţii pentru dezvoltarea unor afaceri aici, unde, din nefericire, acest spirit antreprenorial nu este dezvoltat. Se doreşte motivarea oamenilor,  să fie pregătiţi să deschidă o afacere şi ajutorarea acestora în scopul de a detecta tipul de afacere cel mai propice, în funcţie de nevoia de pe piaţă”, a precizat senatorul Alexandru Pereş, într-o declaraţie politică făcută în Senat, pe acest subiect.

Potrivit acestuia, cele trei camere vor aplica în perioada următoare circa 3.000 de chestionare destinate administraţiilor publice, oamenilor de afaceri din mediul rural şi oamenilor fără ocupaţie din lumea satului, pentru a identifica nevoile şi oportunităţile.

„Probabil, la sfârşitul primului trimestru al anului viitor, vor fi înfiinţate câte trei centre de informare şi consiliere în trei localităţi din mediul rural (câte trei în fiecare judeţ), unde se vor ţine cursurile şi unde persoanele selectate vor primi toate informaţiile necesare. Din cadrul lor, cei care vor pune în aplicare ideile de afaceri şi îşi vor deschide o firmă, vor fi selectaţi şi vor merge gratuit în Italia, unde vor vedea exemple de bune practici în domeniul în care vor activa”, a arătat senatorul Pereş.

Tot acest proiect se va întinde pe o perioada de trei ani, iar cei care vor urma aceste cursuri de pregătire profesională vor primi şi diplome acreditate de Guvernul României şi recunoscute în Uniunea Europeană.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax