Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Alba TV, televiziunea finanțată de Grup Corint SA, AMENDATĂ de CNA cu 50.000 de lei pentru că a emis fără licenţă

Publicat

sabau alba tv Membrii Consiliului Național al Audiovizualului au decis sancționarea postului de televiziune locală Alba TV, controlată de patronii Grup Corint SA, cu amendă în valoare de 50.000 de lei, pentru emisie fără licență audiovizuală.

Consiliul Național al Audiovizualului a analizat marți, în ședință publică, rapoartele de monitorizare întocmite de direcția de specialitate ca urmare a sesizărilor primite și a decis, printre altele, sancționarea cu amendă în cuantum de 50.000 de lei societății Alba Television SRL Sântimbru, pentru că nu a respectat prevederile art. 50 alin. (1) și 58 alin. (1) din Legea audiovizualului.

Potrivit Legii audiovizualului, „furnizarea unui serviciu de programe în sistem analogic de un radiodifuzor aflat în jurisdicţia României se poate face numai în baza licenţei audiovizuale analogice şi, după caz, a licenţei de emisie”. Totodată, potrivit actului normativ, difuzarea serviciului de programe poate începe numai după obţinerea deciziei de autorizare audiovizuală.

În cadrul ședinței Consiliului Național al Audiovizualului, a fost propusă sancționarea societății Alba Television SRL Sântimbru cu amendă în cuantum de 50.000 de lei pentru emisie fără licență audiovizuală, propunere aprobată în unanimitate. De asemenea, „solicitarea de licență audiovizuală prin rețele de comunicații electronice nu a întrunit numărul legal de voturi pentru a fi aprobată”, se arată în procesul verbal al ședinței.

În 2013, televiziunea locală Alba TV controlată de patronii Grup Corint și-a cerut insolvența, acumulând datorii de aproximativ 1 milion de lei. Potrivit CNA, societatea Alba Television SRL are ca acționari Ziplink SRL (asociat unic Pop Teodor Daniel) – 50% şi Grup Corint SA– 50%.  Acţionarii Grup Corint SA sunt Corint SRL care deține 44%, Sabău Tătar Mircea – 34%, Sabău Danil – 14% şi General Game SRL–8%.

Citește și Televiziunea locală ALBA TV controlată de patronii Grup Corint și-a cerut insolvența: A acumulat datorii de aproximativ 1 milion de lei

sursa: cna.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Cristian

    vineri, 06.11.2015 at 18:30

    Un deznodamant usor de prevazut avand in vedere ca era manageriat de un nestiutor total intr-ale televiziunii si nu numai, domnul Pop Teodor Daniel, habarnist de frunte. Sincer ma chiar intreb cum de a rezistat atat de mult !?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax