Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

ALBA, unul dintre județele preferate de companiile nemțești care vor să investească în România. Vezi declarația ambasadorului Germaniei

Publicat

Județul Alba este printre favoritele companiilor germane care investesc în România. Afirmația a fost făcută de noul ambasador al Germaniei la Bucureşti, Werner Hans Lauk. Acesta a declarat că judeţele Timiş, Arad, Sibiu, Cluj, Alba şi Braşov sunt preferate de investitorii din ţara sa şi datorită existenţei mai multor vorbitori de limbă germană.

„Judeţele Timiş, Arad, Sibiu, Cluj, Alba şi Braşov s-au detaşat ca regiuni preferate (de investitorii germani – n. r.) şi datorită disponibilităţii personalului vorbitor de limba germană. (…) Va fi eseţinal pentru România să poată oferi în continuarea economiei personal calificat. Pentru a contribui la acest lucru, companii germane împreună cu unităţi de învăţământ româneşti s-au aliat pentru a întroduce un sistem de pregătire profesională corespunzător sistemului german de învăţă­mânt dual”, a declarat Lauk pentru Ziarul Financiar.

Ambasadorul Lauk a arătat că o prioritate a mandatului său o constituie atragerea de noi investiții germane în economia românească, având în vedere creșterea competitivității mediului de afaceri din România și a oportunităților oferite de acesta”, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Afacerilor Externe.

El a mai menţionat printre atuurile României faptul că reprezintă „o piaţă mare” în regiune şi buna tradiţie în producţie şi inginerie.

„În plus, România are rezerve energetice proprii, mari suprafeţe agricole şi regiuni turistice foarte atractive, precum şi o populaţie bine pregătită şi talentată la limbi străine”, a spus ambasadorul.

Werner Hans Lauk are 63 de ani, este licenţiat în economie politică şi a fost asistent universitar al Universităţii din Tubingen. Lauk este diplomat de carieră cu un parcurs de 34 de ani în cadrul diplomaţiei germane. Prima misiune în străinătate a avut-o în Venezuela, la Caracas, unde a petrecut trei ani în perioada 1980-1983. Între 2008 şi 2010 a fost şeful misiunii în cadrul Ambasadei Germaniei din Kabul, Afganistan. Din luna iulie a acestui an este ambasadorul Germaniei la Bucureşti.

În ultimii ani, doi investitori majori au ales județul Alba pentru a deschide fabrici și puncte de lucru: concernul Bosch, care, în această vară, a inaugurat cea de-a doua fabrică la Blaj, în care se vor produce senzori de turaţie pentru sistemele de control al şasiului, iar concernul Daimler a deschis în acest an cea de-a doua fabrică (la Sebeș, pe lângă cea din Cugir, deschisă în 2001) de componente pentru motoarele şi cutiile de viteze ale autoturismelor actuale Mercedes-Benz, precum și cutii de viteze pentru modelele mai vechi, pentru asigurarea pieselor de schimb.

Citește și Daimler a inaugurat la Sebeș o nouă unitate de montaj a cutiilor de viteză pentru autoturisme Mercedes Benz. Investiție de 40 milioane euro »

Sursa: ZF

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax