Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ALDE Alba și-a anunțat primul candidat la alegerile din vară: Dacian Herlea, în lupta pentru primăria Șibot

Publicat

h

ALDE Alba și-a anunțat primul candidat al partidului pentru alegerile locale din vară. Actualul viceprimar al comunei Șibot, Dacian Herlea a anunțat că va candida pentru funcția de primar.

Atât Herlea cât și Ioan Lazăr, președintele ALDE Alba, sunt foarte încrezători în șansele actualului viceprimar de a câștiga șefia primăriei Șibot.

Anunțul a fost făcut vineri, 7 februarie, într-o conferință de presă la sediul partidului din Alba Iulia.

”Sunt membru ALDE, am mai candidat din partea ALDE la primărie și voi fi în continuare candidat ALDE pentru Șibot”, a declarat Dacian Herlea.

Numele actualului viceprimar, apare într-un dosar de abuz în serviciu și delapidare, instumentat de procurorii Parchetului de pe Lângă Judecătoria Alba Iulia, dar care momentan nu a fost trimis spre judecare.

Referitor la acuzațiile care i se aduc Herea a declarat: ” Eu cred că sunt complet nevinovat și nu pot să spun mai multe lucruri decât că sunt acuzat pentru o faptă care s-a produs la Primăria Șibot, în perioada în care eu dețineam doar funcția de consilier local. Nu pot să spun mai multe este în derulare, nu știu, cred că de multe ori nu suntem în România, părerea mea, cred că suntem în Congo cu lucrurile astea.

De ceea ce sunt eu acuzat s-a produs în 27 decembrie 2017 și eu am venit viceprimar în comuna Șibot, în data de 18 ianuarie, 2018. În nici un caz nu am avut eu posibilitatea să delapidez bugetul local.”

CITEȘTE ȘI: Patru funcționari ai Primăriei Șibot, acuzați de abuz în serviciu și delapidare. Viceprimarul, vizat de anchetă

Potrivit IPJ Alba, la data de 24 iunie 2019, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat 5 percheziții, din care una la sediul unei instituții publice din județul Alba și 4 la domiciliile unor angajați ai acesteia, pentru obținerea de probe în vederea documentării activității infracționale a celor 4 funcționari care sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de delapidare, abuz în serviciu, folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, fals intelectual, uz de fals și fals informatic.

Se pare că, în perioada ianuarie 2018 – iunie 2019, doi dintre angajații instituției ar fi declarat starea de insolvabilitate a unui număr de 19 persoane fizice, care datorau acesteia suma totală de 226.160 lei, fără a respecta dispozițiile legale și procedurile aplicabile în domeniu și ar fi efectuat modificări și ștergeri de date informatice privind situația fiscală a acestor persoane.

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax