Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ALEGERI LOCALE 2016 în ALBA: Doar PATRU deţinuţi au votat la Penitenciarul Aiud. Au beneficiat de urna mobilă

Publicat

Penitenciar Aiud

Penitenciar AiudLa scrutinul din 5 iunie, dintre cele 851 de persoane private de libertate de la Penitenciarul Aiud, doar patru au avut dreptul la vot. Pentru aceştia a fost amenajat un spaţiu special cu cabină de vot, în cadrul unităţii, arondat Secţiei nr. 53. Votul s-a terminat într-o jumătate de oră, fără să fie semnalate probleme, potrivit reprezentanţilor Penitenciarului.

Cele patru persoane private de libertate au avut posibilitate de a-şi exercita dreptul la vot duminică, în intervalul orar 9.00-10.00. Votarea s-a terminat la ora 9.30.

La nivel naţional, în custodia unităților penitenciare se aflau 28.080 persoane, la data de 2 iunie. Din cei 1.766 deținuți identificați cu drept de vot pentru alegerile autorităților publice locale, 1.397 au formulat cereri în vederea exercitării acestui drept.

Pentru a avea acces la urna mobilă, trebuie depusă cerere scrisă şi acte doveditoare.

Legea nr. 115 din 19.05.2015 pentru alegerea autorităţilor publice locale şi Hotărârea nr. 18/H/20.04.2016 emisă de către Biroul Electoral Central prevăd că persoanele deţinute în baza unui mandat de arestare preventivă sau persoanele care execută o pedeapsă privativă de libertate, dar care nu şi-au pierdut drepturile electorale, şi care au domiciliul sau reşedinţa în unitatea administrativ – teritorială pe raza căruia se află penitenciarul, votează prin intermediul urnei speciale.

Astfel, în 5 iunie, pot vota, prin intermediul urnei speciale, numai persoanele deţinute care nu şi–au pierdut drepturile electorale şi care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea pe raza căruia se află penitenciarul.

În măsura în care, numărul persoanelor care au vocaţia de a vota şi au formulat cereri pentru exercitarea acestui drept este mai mare de 200, unitatea penitenciară va solicita încă o urnă specială.

Vezi şi ALEGERI LOCALE 2016: VOT cu urna mobilă în judeţul Alba. Cum votează deţinuţii de la Penitenciarul Aiud şi pacienţii de la Spitalul Judeţean Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax