Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ALEGERI LOCALE 2016: Pe cine aruncă PNL în lupta pentru primăriile orașelor din Alba. Rezultatele din sondajele interne

Publicat

primari În pregătirea alegerilor locale din 2016, principalele partide politice din Alba au încercat să „testeze terenul” pentru a vedea care sunt cei mai potriviţi oameni „cu priză la public”, dar şi cu şanse să câştige fotoliile de primari. Miza cea mare sunt oraşele din judeţ unde până acum liberalii au deținut majoritatea mandatelor. Atât PSD, cât și PNL și-au făcut sondaje la nivelul fiecare localități importante, pentru a vedea cine sunt candidații cu șanse mai mari. Astfel, în cel puțin două municipii din județ, liberalii sunt aproape imbatabili, iar candidații au șanse să iasă din primul tur. Este vorba de Alba Iulia, Blaj și Cugir, unde actualii primari conduc detașat în sondajele partidelor.

Vă prezentăm în continuare pe cine pregăteşte PNL să-i „arunce” în cursa pentru fotoliile de primar, în campaniile şi scrutinul de anul viitor.

Alba Iulia – Mircea Hava (PNL)

mircea hava Candidat cu „istorie” în administraţie şi cu atuurile unor realizări concrete, printre care şi cea de schimbare a imaginii, la propriu şi la figurat, a oraşului Alba Iulia, pare să nu aibă un oponent demn de luat în seamă.

Într-o declaraţie din martie, primarul spunea că nu-i este frică de vreun contracandidat care i-ar „vâna” locul pe care şi l-a asigurat în ultimele două decade. Adică în cele cinci mandate.

A fost desemnat „Omul Anului în Alba” şi a primit premiul pentru „Cel mai activ primar”, de la Federaţia Autorităţilor Locale din România,  „Premiul de excelență pentru continuitate în administratia publică”, la Gala Administraţiei Publice. Sunt doar câteva exemple.

Mircea Hava are 58 de ani, este căsătorit şi are doi copii.

Aiud – Aurel Fleşer, Ştefan Rodean sau Oana Badea

primaria aiud Liberalii încă studiază cea mai bună variantă pentru Aiud, însă, potrivit unor surse, Oana Badea ar fi cea care ar putea să fie candidatul pentru a prelua frâiele municipiului. Cunoscută atât pentru luările de poziţie referitoare la probleme administrative locale, dar şi de interes naţional, atât în domeniul educaţiei, cât şi în alte sectoare, cum este cel al educaţiei, Oana Badea ar putea să-l înlocuiască pe actualul primar, Mihai Horațiu Josan, tot de la PNL.

Şi nu este pentru prima dată când l-ar avea contracandidat la Primăria Aiud. Aceeaşi situaţie a fost şi în 2012.

Oana Badea are 45 de ani, este căsătorită şi are un copil. A fost consilier şi secretar de stat la Ministerul Educaţiei, inspector şcolar adjunct la IŞJ Alba. Este absolventă de Studii Economice la UBB Cluj.

În prezent, este consilier local la Aiud şi vicepreşedinte BPJ PNL Alba.

Sunt însă şi alte variante. Este vorba despre Aurel Fleşer, în prezent consilier local la Aiud sau Ştefan Rodean, directorul Serviciului Administrarea Patrimoniului Local din primărie.

Blaj – Gheorghe Rotar

gheorghe-rotar Vrea să-şi păstreze funcţia de lider de administraţie la Blaj şi este considerat „imbatabil” în această zonă. Este primar la Blaj de şapte ani (două mandate).

Conduce o administraţie care se bucură de aportul la bugetul local al investiţiilor unor companii străine puternice. Unul dintre exemple este Bosch Rexroth, care funcţionează aici cu trei unităţi.

Gheorghe Valentin Rotar are 51 de ani, este căsătorit şi are trei copii. Este licenţiat în economie, la ASE Bucureşti.

Cîmpeni – Dan Cristian Pașca

cristian pasca Consilier judeţean şi preşedinte al organizaţiei locale PNL, Paşca este varianta liberalilor în faţa mutării fostului reprezentant al partidului în zonă, actualul primar, Ioan Călin Andreș, care a trecut la PSD, cu „ordonanța traseiștilor” din administraţia locală.

Cei doi ar urma să se confrunte la alegerile locale, pentru a vedea cine are oferta politică şi managerială de administraţie cea mai eficientă şi acceptată de locuitorii din Apuseni.

Considerat cel mai important oraş din Apuseni, zona din Alba, Cîmpeni-ul are în continuare de rezolvat probele de ordin administrativ, de infrastructură, dar şi în ce priveşte investiţiile în zonă, chiar dacă în ultima perioadă au fost demarate sau finalizate mai multe proiecte.

Cugir – Adrian Teban

adrian teban Actualul co-președinte PNL Alba, este membru al organizaţiei de mai bine de zece ani şi este la al treilea mandat de primar. Este „dat ca sigur” şi pentru al patrulea. Sub administraţia sa, la Cugir au fost implementate cele mai importante proiecte de dezvoltare a oraşului, atât din punct de vedere social şi al infrastructurii, cât şi economic.

A primit şi mai multe premii pentru performanţele din administraţia locală, fiind preşedintele Ligii Aleşilor Locali Liberali.

Adrian Teban are 43 de ani şi este absolvent al Facultăţii de Mecanică şi al Facultăţii de Teologie – Litere – Limba Engleză. Este vorbitor de limba engleză, limba germană şi franceză.

Ocna Mureş – Silviu Vinţeler

silviu vinteler ocna mures testul de sinceritate Conduce, din 2012, un oraş care s-a confruntat în ultima perioadă cu probleme mari în ceea ce priveşte atât rata şomajului, cât şi investiţiile. După binecunoscutul incident din 2010, când oraşul a fost în centrul atenţiei după prăbuşirea de teren în galeriile de sare, au fost necesare eforturi privind refacerea infrastructurii.

A iniţiat sau continuat mai multe proiecte, printre care şi amenajarea unei baze de tratament, pentru a revitaliza fostele băi, dar a susţinut şi deschiderea centrului de sănătate din oraş, după închiderea spitalului de către minister. Sunt doar câteva exemple.

Silviu Vinţeler are 45 de ani, este căsătorit şi are doi copii. Este licenţiat în ştiinţe juridice. Până în 2012, a fost primar al comunei Noşlac.

Sebeș – Dorin Nistor 

Nistor - deputat Este cel mai bine văzut de alegătorii din Sebeș, potrivit sondajelor interne de partid. A mai candidat şi în 2012 pentru funcţia de primar, și a ratat funcția la sub 200 de voturi față de actualul primar PSD Alexandru Dăncilă şi atunci a declarat că doreşte să redea Sebeşului farmecul de altădată.

Dorin Nistor are 42 de ani, a fost șef la Garda Finaciară, iar în prezent ocupă o funcție de conducere la AIDA Transport Local – o asociație care ”supervizează” finanțările publice către Societatea de Transport Local Alba Iulia. Este consilier local la Sebeș pe listele PNL.

În cursa de la Sebeș, Nistor va avea de luptat cu  actualul primar (PSD) Adrian Alexandru Dăncilă, a cărui candidatură a fost anunțată de liderul organizației Ioan Dîrzu.

Abrud – Tiberiu Raţiu

tiberiu ratiuA fost primar la Abrud până în 2012, când a câştigat Nicolae Simina (PSD). Cei doi vor fi contracandidaţi şi la alegerile din 2016, cel mai probabil.

Vor avea de convis alegătorii că pot gestiona un oraş dintr-o zonă care are nevoie în continuare de suport, chiar dacă resursele nu-i lipsesc. Aici se află Cupru Min Abrud, dar şi variante de atragere a investitorilor pentru alte afaceri, dacă se dezvoltă infrastructura. Un proiect în acest sens a fost pus pe tapet pentru colaborare cu CJ, pentru amenajarea unei zone industriale în oraş, pe o suprafaţă de 5 hectare. Astfel, s-ar putea crea locuri de muncă pentru cetăţenii din Apuseni.

Tiberiu Ioan Raţiu are 54 de ani.

Baia de Arieş – Traian Pandor

traian pandor Actualul primar va primi sprijin politic pentru încă un mandat.

Ca multe orașe din România, Baia de Arieş trece prin dificultăți din cauza lipsei acute a locurilor de muncă și a agenților economici. Bugetul orașului este mic, taxele şi impozitele locale nefiind suficiente pentru investiţii majore, mai ales că este şi zonă defavorizată.

Cu toate acestea, s-a reuşit implementarea unor proiecte pentru reabilitarea de străzi, cămin cultural, lucrări la reţeaua de apă sau la Centrul de Îngrijire și Asistență Socială. Toate acestea, cu sprijin de la autorităţile judeţene sau programe de finanţare.

Zlatna – Silviu Ponoran

silviu ponoran Sub administraţia condusă de Silviu Ponoran, pe lângă lucrările de modernizări de străzi şi drumuri, la reţeaua de apă, reabilitări de comune, au fost şi alte proiecte. Sediu nou pentru primărie sau restaurarea Mocăniţei – atracţie turistică specifică zonei, bază de agrement cu ştrand sunt doar câteva exemple.

Desigur, problemele din zonă nu sunt rezolvate integral, după închiderea marilor angajatori dinainte de 1990 locurile de muncă fiind greu de găsit.

Silviu Ponoran are 56 de ani şi are doi băieţi. Este absolvent de Politehnică, la Cluj.

Teiuş – Cosmin Giurgiu-Sîrb

primaria teius sigla La Teiuş, varianta liberalilor pentru schimbarea actualului primar PSD, Mirel Vasile Hălălai este Ştefan Cosmin Giurgiu-Sîrb, în prezent viceprimar.

Actualul primar a „intrat în colimator” după ce ANI l-a declarat incompatibil, în iunie 2015, pentru că a semnat 10 contracte cu firma la care a fost asociat şi administrator. Atunci, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud pentru suspiciuni privind săvârşirea infracţiunii de conflict de interese.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. kllaus

    duminică, 27.09.2015 at 10:15

    Terminati cu prostiile! La Sebes o singura persoana il sustine pe Nistor, si anume Hava, iar asta nu este cetatean al Sebesului. De ce nu-l tine la Alba Iulia, si sa-i ofere in continuare o functie calduta?.
    Sebesul nu are nevoie de Nistor. Nici investitorii nu o sa-l sustina, mai ales ca el prin CL voteaza si protesteaza impotriva investitorilor din oras. Deh, asa a invatat el de la Hava, sustii doar investitorii care iti dau tie spaga. Nu la adversarii politici.

  2. tutti frutti

    luni, 05.10.2015 at 13:18

    Asa si la Abrud.
    Un singur om il sustine pe Ratoiu zis si Tibi Lauda.Acela este Dumitrel.In rest nici noi membri si nici biroul,nu il agreaza !!!

    • nunu

      vineri, 30.10.2015 at 14:08

      kllaus…de ce te bagi singur in seama?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax