Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ALEGERI LOCALE 2016. Primarul Gheorghe Valentin Rotar, candidatul PNL la Blaj: „Infrastructură, înainte de toate!”

Publicat

Gheorghe Valentin Rotar_PNL_Blaj Dezvoltarea Blajului în aceşti opt ani s-a facut într-un ritm accelerat şi a fost bazată pe mai mai multe direcţii strategice. Unul dintre pricipalele domenii de investiţii care a condus la această dezvoltare a fost modernizarea infrastructurii. Realizarea acestor proiecte într-un parteneriat larg la nivelul judeţului Alba, din fonduri europene nerambursabile, face din Blaj o comunitate care şi-a rezolvat, în mare măsură, proiectele de mediu înconjurător pentru cîteva zeci de ani.

Prin modernizarea şi extinderea reţelei de canalizare, la Blaj s-a ajuns ca 96% dintre locuinţe să poată fi conectate la acest important barometru de cuvilizaţie. Urmează ca, în perioada 2016 – 2017, aceasta să fie extinsă în totalitate la Petrisat şi Spătac, iar, din acel moment, Blajul va avea realizată reţeaua de canalizare în proporţie de 100%. Reţeaua internă a Blajului de alimentare cu apă a fost extinsă şi modernizată, astfel încât conductele de alimentare cu apă sunt din polietilenă de înaltă densitate, fapt care a dus la creşterea calităţii apei. În perioada următoare, 2016-2019, cu ajutorul fondurilor europene, va urma modernizarea/înlocuirea magistralei de apă pe tronsonul Galda de Jos – Blaj, iar din acel moment şi aspectul apei va fi acela pe care ni-l dorim cu toţii. Finalizarea şi punerea în funcţiune a staţiei de epurare a fost proiectul care a închis cercul investiţiilor în modernizarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare la Blaj, comunitatea noastră răspunzând acum celor mai importante exigenţe legate de mediu. Un alt proiect important de mediu a fost finalizarea staţiei de transfer a deşeurilor, proiect realizat într-un parteneriat strategic în legătură cu colectarea deşeurilor, la care s-au raliat cele mai multe comunităţi din judeţul Alba. Toate aceste proiecte de mediu, finalizate prin atragerea de fonduri europene, au arătat că Blajul este pregătit să participe în parteneriate şi asocieri largi şi să-şi asume responsabilităţi în legatură cu dezvoltarea întregii zone a Târnavelor.

În ceea ce priveşte infrastructura rutieră, din totalul de 144 de străzi din Blaj, în prezent doar 2% au rămas neasfaltate. De aceea, pentru perioada 2016 – 2020, am lansat programul “Nici o stradă fără asfalt, trotuare şi rigole la Blaj”. În cadrul acestui program se vor asfalta toate străzile din Blaj, se vor realiza trotuare cu dale pe acestea şi se vor amenaja sau moderniza rigolele corespunzătoare. La data finalizării programului, vom avea o infrastructură rutieră impecabilă, fără diferenţe de calitate între străzi sau cartiere, iar întreţinerea tuturor străzilor modernizate se va face la un interval de 8-10 ani. Totodată se doreşte şi fluidizarea circulaţiei rutiere la Blaj, prin executarea lucrărilor de reparaţii capitale la Podul Vezii, precum şi modernizarea şi mărirea capacităţii portante a Podului Minciunilor. Tot în cadrul proiectelor de infrastructură, pentru circulaţia pietonilor, vom construi o nouă punte peste râul Târnava Mare, în zona târgului de animale, şi, foarte important, o pasarelă peste calea ferată, pentru a realiza legătura între străzile Dr. Vasile Suciu şi Avram Iancu.

Nu în ultimul rând, faptul că am realizat sistemul de iluminat public integral pe LED a făcut ca Blajul să fie unul dintre cele mai moderne municipii din acest punct de vedere. Urmează montarea în subteran a cablurilor de electricitate şi comunicaţii din toată zona centrală a municipiului Blaj.

Odată cu finalizarea acestor lucrări, Blajul va ajunge oraşul cu adevărat european pe care ni-l dorim. Am început cu infrastructura şi, după finalizarea cu succes a acestui proiect, vom avea posibilitatea să îndreptăm resursele financiare pentru alte obiective de dezvoltare, pentru că eu pun Blajul inainte de toate!

Gheorghe Valentin Rotar, candidatul PNL pentru funcţia de primar al municipiului Blaj

PNL Alba – Publicitate electorală

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax