Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Alegeri locale 2020: Cum votează bolnavii COVID-19 și persoanele aflate în carantină și izolare. Precizările președintelui AEP

Publicat

Alegătorii bolnavi de COVID-19 și cei care sunt plasați în carantină sau izolare vor putea vota la Alegerile locale din 27 septembrie 2020. 

Președintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Constantin Mituleţu-Buică, într-un interviu pentru Agerpres, a clarificat cum va decurge procesul de votare în asemenea situații.

CItește și ALEGERI LOCALE 2020: REGULI în secțiile de votare în condiții COVID-19 . Masca, dată jos de două ori pentru identificare, dezinfectare la intrare și ieșire

”Vor putea să ceară urna specială, denumită urnă mobilă în termeni populari.

Îşi vor exercita dreptul la vot în condiţii normale, pentru că Institutul Naţional de Sănătate Publică a comunicat că portul măştii de către ambele persoane diminuează aproape la maxim această răspândire a virusului.

Condiţii speciale ar fi create doar pentru persoanele care se află la terapie intensivă, pentru că acolo se află un mediu diferit şi va trebui să fie purtat combinezonul acela şi toate măsurile de siguranţă.

În rest, nu există o problemă de răspândire a virusului, indiferent că ne ducem în alte secţii din spitale sau la domiciliul acestor persoane.

Personalul cu urna mobilă va purta doar mască, mănuşi, dezinfectant şi lucrurile se vor desfăşura în condiţii normale.” a mai precizat președintele AEP.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax