Connect with us
Publicitate

Uncategorized

ALEGERI LOCALE: Călin Potor propune izolare termică pentru toate clădirile din Alba Iulia

Publicat

“Ultimele sondaje de opinie și analizele politice confirmă încrederea de care se bucură Călin Potor, candidatul USL la Primăria Alba Iulia. În momentul de față, Călin Potor este cotat cu 42 la sută din voturi și are prima șansă la Primăria Alba Iulia. Site-ul econtext.ro a publicat recent o analiză care reunește ultimele sondaje de opinie efectuate de institute specializate, dar și de publicațiile locale. Potrivit acestora, Călin Potor se situează pe prima poziție și este considerat câștigătorul alegerilor din 10 iunie 2012. Analiza econtext.ro a luat în calcul sondaje realizate de CURS, CSOP, GeoPOL, Centrul de Studii și Cercetări Infopolitic (CSCI), Asociația pentru Transparență și Libertate de Expresie și multe publicații locale. Rezultatul confirmă declarațiile noastre. Călin Potor conduce în preferințele electoratului din Alba Iulia cu un avans de peste șapte procente în fața actualului primar al municipiului.

Primarul Călin Potor le propune albaiulienilor izolarea termică a tuturor locuințelor, cu costuri minime. De ce? Pentru că în ultimii ani, cheltuielile făcute de populaţie pentru energia termică au fost în medie de peste 1.200 lei/locuinţă. Majoritatea covârşitoare a locuinţelor nu sunt izolate termic, ceea ce amplifică inacceptabil pierderile şi preţul plătit de consumator.

Programele nationale și locale pentru izolarea termică a locuinţelor nu au dat până acum niciun rezultat. În Alba Iulia, investiţiile in izolare termică s-au concentrat aproape exclusiv pe blocurile cu multe etaje. Prea mulţi ani atenţia administraţiilor a fost îndreptată doar spre blocurile mari, din interese electorale.

Soluţia pe care o propun pentru Alba Iulia se bazează pe faptul că, dacă toţi cetăţenii albaiulieni  plătesc taxe şi impozite, toţi au dreptul să beneficieze de programe privind izolarea termică. Noi, USL propunem crearea unui program naţional de reabilitare termică a locuinţelor din România, asumat de Guvern şi care să includă toate clădirile de locuit, din toate localităţile, indiferent de mărime; precum şi creşele, grădiniţele, şcolile, spaţiile publice şi aşezămintele sociale. Adică și blocuri și case, nu doar blocuri și nu case!

Noul program trebuie să impună la nivel naţional o structură de finanţare unitară şi flexibilă, din care 60% va fi asigurat din fonduri centrale. Autorităţile locale vor aloca 40% din finanţare, în aşa fel încât să se asigure gratuitatea izolării termice pentru proprietari sau anumite categorii de proprietari. Noi propunem ca acest program să aibă o etapizare clară şi un termen explicit de finalizare, de maxim zece ani. Beneficiile acestui program sunt multiple. El va oferi în primul rând soluţii pentru cele două probleme mari: reducerea consumului energetic la nivel local si naţional dar şi reducerea cheltuielilor cu energia la nivelul fiecărui buget de familie.

În acelaşi timp, programul va fi şi o pârghie de relansare economică, prin investiţii utile în infrastructura urbană. El va asigura peste 500 locuri de muncă la nivelul municipiului Alba Iulia, pe o perioadă de circa 5-10 ani, prin generarea de comenzi pentru societăţi comerciale din domenii diverse şi, în consecinţă, stabilizarea altor locuri de muncă ameninţate în prezent.

Astfel, cheltuielile angajate cu acest proiect vor sprijini relansarea economică. În acelaşi timp, ele vor fi recuperate rapid, la scară socială, dar şi în bugetele de familie, prin reducerea facturilor la energie, iar cetăţenii municipiului Alba Iulia vor avea condiţii mai bune de trai.

Călin Potor,

Candidatul USL la Primăria Alba Iulia

N.R. Responsabilitatea pentru conţinutul articolelor publicate în secţiunea „Alegeri Locale” aparţine exclusiv candidaţilor, susţinătorilor ori partidelor politice.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax