Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ALEGERI LOCALE: Primăria Alba Iulia și PDL reacționează la documentele livrate de liberali despre ancheta DNA de la STP

Publicat

Dezvăluirile iniţiate de liberali, respectiv de reprezentanţii USL Alba privind anchetarea conducerii administraţiei locale din Alba Iulia de către DNA au fost urmate de reacţii din partea Primăriei și a PDL, care a transmis comunicate  în care aduce precizări cu privire la aspectele respective. Reamintim că, potrivit informaţiilor făcute publice de liberali, primarul Mircea Hava și viceprimarii Paul Voicu și Ioan Bogățan au sechestru asiguratoriu pe bunurile proprietate personală, ca măsură asiguratorie în dosarul subvențiilor pentru transportul public din Alba. Vă prezentăm documentele:

„Legalitatea este de necontestat în Primăria Alba Iulia

Referitor la așa-zisele dovezi făcute publice de către politicienii liberali din Alba Iulia la adresa reprezentanților conducerii primăriei, considerăm necesare precizări de natură să lămurească situația contractului încheiat între administrația publică și Societatea de Transport Public local in beneficiul exclusiv al albaiulienilor.

Documentele prezentate în presă dovedesc, cel mult, ceea ce deja se știa încă de la începutul acestui an. Instituțiile abilitate ale statului își fac datoria și verifică contractul amintit mai sus. Acțiunile organismelor de control fac parte dintr-o procedură necesară de verificare în vederea clarificării situațiilor existente, pentru lămurirea oricăror neclarități.

Inclusiv procedura de instituire a sechestrului este una asiguratorie pentru această fază a verificărilor. Mai mult, sechestrul asigurator este o măsură preventivă care nu exclude sub nicio formă prezumţia de nevinovăţie şi nu certifică existența vreunei ilegalități, după cum lasă să se înțeleagă dovezile prezentate în mass-media locală. Așa cum am declarat în mai multe rânduri, considerăm necesari acești pași procedurali pentru stabilirea nevinovăției tuturor celor care au avut în responsabilitate derularea contractului pentru asigurarea transportului public local. Prelungirea temporară a contractului de transport public al oraşului Alba Iulia s-a realizat legal, cu aprobarea Consiliului Local care a luat o hotărâre în acest sens. Decizia a vizat continuitatea serviciului de transport în comun până la organizarea licitaţiei de către Autoritatea Intracomunitară de Dezvoltare Alba Iulia Transport Local.  O clarificare necesară este aceea că prelungirea contractului deja existent a presupus, cum era firesc, şi prelungirea facilităţilor pe care Primăria Alba Iulia le acorda deja persoanelor vârstnice sau categoriilor defavorizate, respectiv gratuitate pentru transportul public. Aceste subvenții sunt, în realitate, verificate de către autorități.

De-a lungul timpului, toate auditele şi toate controalele Curţii de Conturi nu au semnalat niciodată nereguli de la respectarea contractului. Mai mult decât atât, Prefectura Alba a verificat permanent procedurile legale referitoare la transportul public local, în speţă subvenţiile acordate pensionarilor şi altor categorii defavorizate.

Dorim finalizarea procedurilor DNA și clarificarea situației actuale, reafirmând încrederea în corectitudinea și legalitatea acțiunilor tuturor celor care au avut ca sarcină asigurarea unui transport public de calitate în orașul nostru.

Respingem categoric modul în care politicienii liberali din Alba Iulia aleg să își facă campanie electorală atacându-i pe funcționarii primăriei care și-au făcut datoria față de oraș. Este condamnabilă acțiunea acestora, atâta timp cât reiau în campania electorală subiectele prezentate pe larg de mass media locală , la începutul acestui an, cu scopul clar de a obține beneficii electorale.

Dreptatea va triumfa în curând și toate aceste chestiuni de legalitate ale unor decizii ale Primăriei și ale Consiliului Local vor fi clarificate conform realității și adevărului.

Primăria municipiului Alba Iulia

Biroul de Presă”

Vă prezentăm și comunicatul PDL Alba:

„Alianța Socialistă, împreună cu candidatul Potor au introdus în inventarul campaniei electorale o nouă unealtă  « DiNAmita electorală», ultima dimensiune a capacității lor politice, dincolo de care nimic nu mai surprinde. După zarva și gălăgia toxică de până acum, ambiția, încrâncenarea și disperarea au dus la exersarea celei mai fine și tăcute arme din politică: facsimilul. Am avertizat încă de acum câteva luni că acest tip de propagandă rușinoasă va fi folosită în campania electorală împotriva candidaților noștri. Nu ne-am înșelat. Este dovada neputinței și a practicilor învechite de manipulare, pe care politicienii actualei puteri le-au învățat de la mentorii lor: Ion Iliescu și Dan Voiculescu.

Că n-au viziune economică și administrativă, că n-au spus practic nimic în această campanie sau că n-au făcut nimic în ultimii ani, știe toată lumea. Cum de altfel înțelegem toți că era absolut necesară revenirea la tema « Hava la DNA » , mai ales acum, când adversarii politici, chinuiț de amenințarea înfrângerii, și-au pus toată speranța într-o delațiune (o reclamaţie falsă), într-o pâră inventată care nu cântărește nimic pe talerul justiţiei.

Este drept că justiția de astăzi este cu totul altfel decât pe vremea domnului Tăriceanu sau a domnului Năstase. Magistrații văd mai limpede, discern și optează pentru lege și nimeni nu mai e călăuzit de un interes mărunt și josnic. Lucru pe care candidații Alianței socialiste l-au neglijat atunci când, în grabă, au pus pe hârtie planul de denigrare a primarului Hava. Despre ce vorbim? În mod explicit: primăria a acordat gratuitate pentru cel mai modern sistem de transport public din România pensionarilor şi altor categorii sociale defavorizate. A susținut prin subvențiile acordate legal, de către orice altă primărie din România, dezvoltarea unui sistem de transport modern, apreciat și dat exemplu la nivelul întregii țări. Acuzele că aceste subvenții au fost acordate ilegal sunt, în momentul de față, presupuneri cu totul și cu totul riscante și rău intenționate. Candidatul Călin Potor şi colegii de Alianţă Socialistă vor să ia banii de subvenţii acordate pensionarilor, tot aşa cum vor să ia din banii alocaţi culturii şi evenimentelor culturale din Alba Iulia. Sute, chiar mii de pensionari și de persoane aflate într-o situație delicată riscă acum să rămână fără subvenția la transportul în comun de care au beneficiat. Singurii în măsură să formuleze o sentință sunt reprezentanții Justiției, care, în urma demersurilor unor politicieni obtuzi și lipsiți de conștiință, au formulat tot felul de plângeri din dorința de a-și lovi adversarii sub centură. Acești reprezentanți ai legii sunt nevoiţi să instrumenteze acest dosar și să se pronunțe asupra legalității tuturor acțiunilor incriminate de adversarii politici.

Așa-zisele dovezi oferite recent în presă privind măsurile asiguratorii nu sunt altceva decât reflectarea unui mod normal de lucru al Justiției, o procedură întâlnită în toate situațiile juridice similare. Conținutul acestui dosar este cunoscut opiniei publice de mult timp. E drept, proceduri normale, folosite mizerabil de oameni care nu au muncit decât pentru asta. Rodul stradaniei multor întâlniri și planuri subterane. Acțiuni iresponsabile, față de albaiulieni, care ar fi putut paraliza o activitate la standarde ireproșabile, vitală pentru oras,: transportul public. I-au întrebat pe beneficiari, locuitorii din Alba Iulia și nu numai, dacă banii publici acordați prin sistemul de subvenție legiferat de stat, se regăsesc în calitatea transportului? Nu.

Aberația acestei oferte electorale prezentată în mass media este cu atât mai mare cu cât este cunoscut faptul că, în faza de cercetare, toate documentele se supun secretizării. În cazul în care cineva s-a străduit să recompună și să așeze cap la cap frânturi de adevăr, se va dovedi. Altfel ne vine greu să credem ca negoțul de informații a devenit un punct de onoare pentru cei care reprezintă Justitia. Din acest motiv, solicităm public structurilor abilitate să ofere un punct de vedere față de isprava Alianței Socialiste, de a prezenta  o imagine distorsionată și evident orientată spre profit electoral. Acest lucru ar reprezenta o garanție a neimplicării Justiției în lupta politică și ar dovedi că presiunea politică rezultată după schimbarea Guvernului nu poate influența misiunea Justiției. Așteptăm cu interes finalizarea procedurilor autorităților abilitate, pentru stabilirea nevinovăției celor verificați și a legalității actelor încheiate de aceștia. Suntem siguri ca astfel de situatii se vor regăsi până la finalul campaniei, ori de câte ori va fi posibil. S-a muncit prea mult pentru punerea la punct a acestui sistem de discreditare, ca să nu fie utilizat la maxim.

Partidul Democrat Liberal

Biroul de presă”

N.R. Responsabilitatea pentru conţinutul articolelor publicate în secţiunea „Alegeri Locale” aparţine exclusiv candidaţilor, susţinătorilor ori partidelor politice.


Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. HH

    marți, 29.05.2012 at 21:08

    CE RASPUNSURI PENIBILE, CINE ESTE ” BIROUL DE PRESA AL PRIMARIEI” COSER, ROMAN.. SI CE IMPORTANTA ARE COMUNICATUL ACESTUI BIROU, POATE FI OBIECTIV !??
    ZERO BARAT, ADIO CIUMA PORTOCALIE ! ( PD – A FOST MAI BINE DE ZECE ANI MEMBRU AL INTERNATIONALEI SOCIALISTE- ASTA NU SE STERGE NICIODATA !)

  2. ion

    marți, 29.05.2012 at 21:40

    ASA DATILE SA LE ARDA ZAMA,MAMA LOR DE USLISTI!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax