Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Daniel Breaz: Sănătatea românilor – prioritate naţională. Programul PSD pentru sănătate pune pacientul pe primul loc

Publicat

poza breaz ziarSănătatea şi viaţa sunt nepreţuite! Acesta este principiul de la care PSD a construit noul program de sănătate ce presupune un sistem de sănătate calitativ aflat în slujba pacientului român.

Bugetul pentru Sănătate va fi construit corect în funcţie de nevoile sistemului, însă punând pe primul loc pacientul, astfel încât orice bolnav din România să aibă acces la servicii medicale de calitate şi medicamente gratuite sau compensate. Pacientul român trebuie ocrotit şi sprijinit de sistemul de sănătate şi nu trebuie împiedicat de hăţişul birocratic.

Pentru servicii de sănătate calitative avem nevoie de spitale la standarde europene, astfel încât PSD intenţionează construirea, până în 2020, a Spitalului Republican „Carol Davila”, cu peste 2.500 de paturi şi o suprafaţă de 60 — 80 de hectare, care va fi finanţat cu 750 de euro pe zi pe pat utilizat, pe modelul clinicii AKH din Viena. Pe lângă acest spital, programul de guvernare al PSD presupune şi construirea a 8 spitale regionale noi cu 1.000 de paturi, dar şi reabilitarea şi modernizarea spitalelor judeţene şi locale. PSD mai are în vedere înnoirea parcului de ambulanţe existent şi să fie cel puţin o ambulanţă pentru fiecare comună.

Investiţiile în sistemul de sănătate se vor ridica în următorii patru ani la 5 miliarde de euro. Până în 2020, PSD doreşte ca bugetul pentru sănătate să reprezinte 6,4% din PIB.

În centrul tuturor acestor reforme se va găsi însă pacientul, iar sănătatea românilor va fi cu adevărat prioritate naţională. Lista medicamentelor compensate va fi revizuită frecvent astfel încât pacienţii să aibă acces mai rapid la medicamentele noi de pe piaţă. Reducem preţul medicamentelor inovative şi acordăm un medicament GRATUIT pentru fiecare boală (aceste medicamente vor fi în plus faţă de medicamentele gratuite asigurate prin programele naţionale de sănătate).

În 2015, Guvernarea PSD a început programul naţional pentru vindecarea bolnavilor cu hepatită C şi 5.700 de pacienţi cu gradul de fibroză F4 au primit tratament gratuit. 99% dintre cei verificaţi până acum au fost vindecaţi complet. Programul trebuia să continue pentru pacienţii cu gradul F3, însă a fost blocat cu indiferenţă şi cruzime de actualul Guvern Cioloş. Guvernul tehnocrat, susţinut acum frenetic de PNL, a oprit practic şansa la vindecare pentru 10.000 de pacienţi cu hepatită C.

Pentru servicii de sănătate calitative şi europene avem însă nevoie de medici, oameni dedicaţi care au fost ignoraţi de Guvernul Cioloş. Premierul Dacian Cioloş şi tehnocraţii săi, SUSŢINUŢI de PNL, demonstrează că nu le pasă de medicii şi asistenţii medicali din România şi se opun unei măriri salariale de bun simţ. Fonduri există pentru că Ministerul Sănătăţii încheie anul cu milioane de euro necheltuite.

PSD are în vedere ca, de la 1 ianuarie 2018, un medic rezident să aibă un salariu brut de 1.200 de euro, un medic specialist gradul V clinic — 2.650 de euro, un medic primar gradul V clinic — 3.377 euro, iar un medic primar gradul V ATI-urgenţă — 3.600 euro. Tot de la 1 ianuarie 2018, asistenţii medicali vor avea parte de o creştere a salariilor de 100%.

Dreptul la sănătate de calitate este un drept pe care îl garantăm fiecărui român. Propunem un program coerent şi avem nevoie de votul tuturor celor care cred în România!

Votează PSD – oameni profesionişti în Parlamentul României!

Daniel BREAZ

Candidat PSD pentru Senatul României

PSD Alba – publicitate electorală (publicat de Independent SRL la comanda PSD Alba Cod unic mandatar financiar PSD: 11160007)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax