Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Ioan Dîrzu: Criza lemnului de foc pentru populație este cauzată exclusiv de Guvernul Cioloș

Publicat

dirzu articol smallPatru măsuri venite în cascadă dinspre Guvernul Cioloș au reușit să-i îngenuncheze pe locuitorii județului Alba care folosesc ca și sursă de încălzire materialul lemnos. Mai mult, deși guvernul a fost avertizat în nenumărate rânduri de proprietarii de păduri și de cei care lucrează în acest domeniu că deciziile luate vor genera o criză a lemnului de foc pentru populație, premierul Dacian Cioloș nu a luat nicio măsură care să corecteze greșelile făcute.

Singura grijă a premierului a fost să anunțe triumfător că circa 1.000 de români riscă pușcăria

Începând din luna august, prin scrisori deschise și memorii adresate premierului Dacian Cioloș, reprezentanții Federaţiei Proprietarilor de Păduri şi Păşuni din România(FPPPR) atenționau guvernul de faptul că Ordonanța 51 care modifică Legea contravențiilor silvice dă posibilitatea controalelor abuzive din partea instituțiilor statului. Mai mult, reprezentanții FPPPR îi atrăgeau atenția prim-ministrului că măsurile luate vor bloca activitatea din exploatările forestiere și vor genera o criză a lemnului de foc pentru populație.

Din păcate nu s-a întâmplat absolut nimic. Premierul Dacian Cioloș a rămas “mut și surd” la cererile și memoriile înaintate de cei care se confruntau cu aceste probleme.

În schimb nu a ratat ocazia să anunțe triumfător că în numai cinci luni, aproximativ 1.000 de români s-au ales cu dosare penale și a solicitat continuarea acestui mod de lucru din partea instituțiilor statului.

Din punctul meu de vedere, o astfel de atitudine și abordare din partea premierului Dacian Cioloș este total aberantă. Practic îi pune pe cei care se încălzesc cu lemmne de foc în fața unei situații fără precedent. Să aleagă între două rele: dosar penal sau frigul din casă.

Ipocrizia liberalilor pe această temă a atins cote maxime

În urmă cu circa două săptămâni în Parlamentul României, Partidul Social Democrat a propus o dezbatere pe această temă, pentru a repara greșelile Guvernului Cioloș. Din păcate, lipsa parlamentarilor liberali de la această ședință a anulat aceste dezbateri, din lipsă de cvroum.

În aceste condiții să vii acum ca reprezentant al PNL și să mimezi grija față de locuitorii județului Alba care sunt în această situație asta este o ipocrizie fără margini.

Să nu ai curajul, ca parlamentar liberal, să-i spui premierului Dacian Cioloș că Ordonanțele date de guvernul său sunt aberante, iar oamenii îngheață de frig în case asta denotă slugărnicie.

Grav este faptul că această slugărnicie a liberalilor afișată față de un premier comandat de Bruxelles și companii străine se răsfrânge asupra omului de rând care este umilit și batjocorit.

Aceasta nu este politică, domnilor liberali ! Sau dacă vreți este o politică îndreptată împotriva propriului popor. Vă atrag atenția ,domnilor liberali că inițiativele premierului Cioloș în această privință afectează 3,5 milioane de români. Este dacă vreți o formă de genocid la care sunteți părtași.

Tocmai de aceea sunt sigur că data de 11 decembrie va consemna sfârșitul acestui guvern, și că locuitorii județului Alba vor vota Partidul Social Democrat, singurul partid care a demonstrat că îi pasă de România și de români.

Ioan Dîrzu,

Deputat PSD Alba

PSD Alba – publicitate electorală ( Publicat de Independent SRL la comanda PSD Alba Cod unic mandatar financiar PSD: 11160007)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax