Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Alegeri prezidențiale 2024: Proiectul de lege a intrat pe ordinea de zi a Camerei Deputaților

Publicat

Camera Deputatilor, Parlament

Alegeri prezidențiale 2024: Proiectul de lege care permite ca alegerile prezidențiale să aibă loc la începutul lunii septembrie, devansându-le cu trei luni față de termen, a intrat luni pe ordinea de zi a Camerei Deputaților.

Luni, proiectul intră în dezbaterea Comisiei juridice. Camera Deputaților este camera decizională, ultimul pas fiind promulgarea de către președintele Iohannis, transmite G4Media.

Senatul a adoptat lunea trecută proiectul de lege iniţiat de UDMR și amendat de PSD prin care se propune modificarea datei alegerilor preşedintelui României.

Vezi și Calendar alegeri 2024. Situație atipică: Primarii nou aleși își preiau mandatele după câteva luni. Traseiștii, protejați

În plenul Senatului au fost înregistrate 76 de voturi „pentru” şi 20 „împotrivă”.

În forma proiectului de act normativ depus de parlamentarii UDMR se propunea ca alegerile să aibă loc cu cel mult 90 de zile anterior datei în care ajunge la termen mandatul de preşedinte al României.

În urma amendării, proiectul stipulează ca alegerile să aibă loc cu cel mult trei luni anterior lunii în care ajunge la termen mandatul de preşedinte.

„Ziua alegerilor este duminica. Alegerile au loc cu cel mult trei luni anterior lunii în care ajunge la termen mandatul de preşedinte.

Cu cel puţin 75 de zile înaintea zilei votării, Guvernul stabileşte data alegerilor prin hotărâre”, prevede proiectul de lege în forma amendată de Comisia juridică şi însuşită de plen.

Senatoarea PSD Laura Moagher a depus lunea trecută un amendament la legea privind alegerea președintelui care ar permite ca alegerile prezidențiale să aibă loc la începutul lunii septembrie.

Propunerea senatoarei PSD respectă anunțul făcut de Marcel Ciolacu săptămâna trecută, când liderul PSD a spus într-o conferință de presă comună cu Nicolae Ciucă, șeful PNL, că vrea ca prezidențialele să aibă loc la începutul lunii septembrie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 04.03.2024 at 13:57

    Avem lege dar nu se întrevăd candidaţi. Ceea ce se vehiculează sunt nişte parodii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax