Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Alexandru Pereş despre proiectul autostrăzii Sebeş-Turda: „Roman şi Dumitrel, mai nou se plimbă împreună. S-au lăudat”


Publicat

„Roman şi Dumitrel se plimbă acum împreună, iar ce au făcut ei este să se laude”. Acesta este afirmaţia senatorului PDL Alexandru Pereş, care crede că proiectul autostrăzii Sebeş-Turda, prezentat cu interes de liderii CJ Alba este unul, cel puţin deocamdată, nerealizabil. Pereş este de părere că liderii CJ Alba au ieşit pe tapet cu această informaţie doar pentru a se lăuda în presă şi că niciunul nu se va mai afla în funcţie, ci la pensie, când această autostradă va fi finalizată.

„Nu există nici un proiect şi deocamdată doar un studiu de prefezabilitate care, aşa cum cunoaştem, indică doar direcţia… am văzut povestea aceea frumoasă pe unde trece autostrada, inclusiv acel desen făcut de mână care nu e nimic, cu atât mai puţin un proiect viabil. Ştiu într-adevăr că această autostradă în timp va apărea, dar nu vin să arunc lucruri dinastea care să deranjeze pe moment, când eu nu am decât un studiu de prefezabilitate… eu arunc în presă şi provoc nişte gânduri unor oameni”, a declarat Pereş.

Reamintindu-i-se că la conferinţa de prezentare a proiectului autostrăzii a participat şi preşedintele democrat-liberal al CJ Alba, Ion Dumitrel, senatorul a declarat: „Mai nou, el şi Roman se plimbă împreună şi da, s-au lăudat… eu vreau lucruri concrete. Hai să terminăm autostrada (Orăştie-Sibiu, n.r.), pentru că şi acolo avem probleme şi văd că nu avansăm deloc. Noi, în schimb, venim cu un proiect nou care cred că este important, dar eu nu voi mai fi parlamentar şi nici Roman vicepreşedinte de Consiliu Judeţean când va fi finalizat… E clar, visele legate de autostradă sunt idei puse pe hârtie, planuri despre ceea ce s-ar putea întâmpla, însă toate acestea nu rezolvă problemele reale ale comunității, pe care le-ar putea aborda liderii din Alba ai USL: de exemplu, construirea unor poduri pe patru benzi, cu deschidere de 150-200 m, peste râurile Sebeș și Mureș, construirea de pasarele, centura ocolitoare la Aiud, într-un cuvânt vise îndepărtate, dar care se pot realiza, dacă am vorbi mai puțin și am face mai mult”.

Despre colaborarea fructuoasă dintre liberalul Florin Roman şi democrat-liberalul Ion Dumitrel, Pereş a mai declarat: „S-ar putea ca între cei doi să fie o reală simpatie sau doar un mod interesant de a lucra”.

Liderii CJ Alba, Ion Dumitrel şi Florin Roman au făcut recent informări vizavi de noua autostradă Sebeş-Turda. Aceştia au anunţat că CNADNR a dat startul la măsurători topografice și geotehnice pentru proiectul „Drum-Expres Sebeș-Turda”. Tuturor proprietarilor de terenuri din localitățile pe care le va traversa viitoarea autostradă li s-a solicitat să permită accesul utilajelor pentru efectuarea studiilor necesare.

Proiectul autostrăzii Sebeș-Turda ar putea fi finalizat în august 2013, iar, în funcție de durata procedurilor de licitație pentru atribuirea contractelor de lucrări, construcția ar putea începe anul acesta. Termenul de finalizare a noii șosele este anul 2016. Vedeți AICI prin ce localități va trece autostrada Sebeș-Turda.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

3 Comentarii

3 Comments

 1. bogdan

  vineri, 19.04.2013 at 14:20

  Invidie mare din partea unui senator cu activitate zero pentru judetul nostru acest senator al melcilor ALEXANDRU PERES!!!Ce daca doi oameni vor totusi sa faca ceva chiar daca sunt din tabere diferite una care se afla la putere iar cealalta in opozitie si totusi pot sa treaca peste conflictele politice si incearca sa dezvolte si sa puna in aplicare proiecte benefice pentru noi muritorii de rand dar nu se poate pt ca se trezeste acest senator din somnul sau adanc de ceva ani buni,deranjat de oameni cu initiativa care macar se zbat sa realizeze ceva acum, daca proiectul va avea rezultat de finalizare ramane de vazut,oricum succes in continuare domnului Roman si Dumitrel si rusine „domnule senator” PERES! o sa avem grija sa va votam si la alegerile urmatoare daca mai aveti tupeul si nesimtirea sa mai candidati!

 2. Marcel

  luni, 22.04.2013 at 10:45

  CORECT…..SI PERFECT ADEVARAT..

 3. albu ioan

  miercuri, 22.01.2014 at 21:23

  Domnule Peres.Mai las-o moale ca nu ai facut nimic pentru oameni .Ai taiat frunze la caini de cand ai terminat scoala.Cei mai in varsta te mai stiu cand cutreierai pa la CAP-euri, fara nici o valoare, toata truda ta era de a-ti stampila ordinul de deplasare.Un fel de trepadus cu relatii mari in comunism ,stim si cum si ce.Asta pana la revolutie cand ai tradat garda comunista si ai intrat in politica si de atunci faci acelasi lucru adica NIMIC.Chiar Zau nu ti-e rusine? Sa fi sanatos!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Noi investiții în clădirea Primăriei Sebeș: Instalații antiefracție, de supraveghere video, info display și vot electronic

Publicat

Clădirea Primăriei Sebeș, aflată în prezent într-un proces de reabilitare și modernizare, va beneficia de instalații electrice complete, instalații antiefracție și supraveghere video, de sonorizare, info display și vot electronic. Noua investiție se ridică la suma de peste 3,1 milioane de lei, fără TVA. 

Primăria Sebeș a lansat joi, 1 octombrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru reabilitarea și extinderea clădirii Primăriei Municipiului Sebeș – execuție punere în valoare, funcționare, execuția instalațiilor electrice interioare și de curenți slabi.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 3.186.819,53 de lei, fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, clădirea Primăriei este proprietatea municipiului Sebeș, situată pe strada Primăriei nr.1 și apartine domeniului public al Municipiului Sebeș. Această clădire este monument istoric conform COD LMI 2004; AB-II-m-B-00353, nr.crt. 551.

În prezent clădirea se află în proces de reabilitare și modernizare. Potrivit reprezentanților Primăriei, lucrările sunt într-un stadiu foarte avansat și executantul are termen de finalizare luna octombrie 2020. Astfel, durata estimată de execuție a noilor lucrări este de maxim 60 de zile calendaristice de la primirea ordinului de începere a lucrărilor de către executant.

În incinta clădirii își desfășoară zilnic activitatea 127 de persoane (angajați permanenți) precum și vizitatori, fără a se putea cuantifica.

Prin realizarea obiectivului de investiții se vizează asigurarea unor condiții optime pentru desfășurarea activității administrative ale Primăriei Municipiului Sebeș, cu funcțiuni specifice. Acest obiectiv de investiții reprezintă una din oportunitățile de a crea un climat corespunzător pentru desfășurarea activității. Este imperativ necesar a se ține cont de cerințele specifice ale clădirii, clasată ca monument istoric, de normele în vigoare și de raportul optim între calitate, condiții de confort și costuri.

Acest tip de clădire necesită condiții speciale de punere în valoare, încercând încadrarea aspectului vechi în elementele moderne și de factură nouă.

Proiectantul în cadrul activității de asistență tehnică a avut în vedere următoarele:

 • instalații electrice complete, semnalizare, desfumare și voce date,
 • instalație antiefracție,
 • instalație supraveghere video,
 • instalație CATV, info display,
 • instalație sonorizare,
 • instalație vot electronic.

foto: arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

FOTO-VIDEO ACCIDENT la Blaj: Trenul București-Viena a lovit o mașină. Șoferul a reușit să iasă înaintea impactului

Publicat

Un accident a avut loc joi seara, pe DN 14 B, la ieșire din Blaj spre Valea Lungă. Un tren de persoane a lovit un autoturism. Șoferul mașinii a reușit să iasă înaintea impactului. Traficul rutier este blocat. 

Potrivit IPJ Alba, traficul este blocat pe DN 14 B la ieșire din Blaj înspre Valea Lungă din cauza unui accident în care sunt implicate un autoturism și un tren de persoane. În urma accidentului nu au rezultat victime. Implicat în accident este trenul internațional de persoane Budapesta – Viena nr. 346 care circula pe relația București – Curtici.

Potrivit ISU Alba, Garda de Intervenție Blaj intervine la un accident între un autoturism și un tren, pe raza municipiului Blaj.

Șoferul autoturismului a reușit să iasă din mașină înaintea impactului, iar dintre persoanele aflate în garnitura trenului internațional care se deplasa pe ruta București – Viena nu au fost înregistrate victime.

La fața locului se intervine cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD B2.

foto, video: ISU Alba, Facebook (Lucian M)

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Liber de Ziua educației: Copiii de grădiniță, elevii și profesorii din învățământul preuniversitar stau acasă luni, 5 octombrie

Publicat

sala clasa liceu examen

Toți elevii din învățământul preuniversitar, precum și copiii de grădiniță vor avea liber de la școală luni, 5 octombrie. Contractul colectiv de muncă încheiat la nivel de ramură cu Ministerul Educației prevede data de 5 octombrie, când este Ziua internațională a educației, drept zi nelucrătoare pentru tot personalul din învățământul preuniversitar, a declarat pentru Edupedu.ro liderul Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Marius Nistor. 

Ordinul de ministru care aprobă structura anului școlar 2020-2021 prevede că „unitățile de învățământ și inspectoratele școlare marchează prin manifestări specifice ziua de 5 octombrie 2020 – Ziua Internațională a Educației”.

Contactat de Edupedu.ro, liderul sindical Marius Nistor a declarat că “ordinul trebuie să țină cont de contractul colectiv de muncă, ce are putere de lege. Iar contractul colectiv de muncă negociat cu Ministerul Educației prevede 5 octombrie zi nelucrătoare pentru tot personalul din învățământul preuniversiutar. Este o recunoaștere a acestui domeniu de activitate”.

Acesta a precizat că este zi liberă și pentru toți elevii, de la grădiniță și până la clasa a XII-a, încă “din momentul în care 5 octombrie a fost recunoscută ca zi mondială a educației”.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Doi elevi depistați cu Covid-19, la Școala „Sf. Iosif” din Alba Iulia. Clasa în care învață aceștia va face orele online

Publicat

DSCF

Doi elevi ai Școlii „Sf. Iosif” din Alba Iulia au fost confirmați ca fiind infectați cu noul coronavirus. 

Potrivit unor surse, este vorba despre doi elevi din clasa a VI-a B.

Reprezentanții unității de învățământ nu ar fi anunțat cazurile autorităților, iar acestea din urmă ar fi aflat din alte surse.

S-a luat imediat decizia închiderii clasei respective, iar colegii celor doi elevi au rămas joi acasă.

Potrivit inspectorului general al IȘJ Alba, Cornel Sandu, clasa în care învață cei doi elevi depistați cu Covid-19 va face cursurile online timp de două săptămâni.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate