Connect with us
Publicitate

Administrație

ASTĂZI au început măsurătorile topografice și geotehnice pentru autostrada Sebeș-Turda. Vezi precizările CNADNR

Publicat

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) a dat startul la măsurători topografice și geotehnice pentru proiectul „Drum-Expres Sebeș-Turda”. Tuturor proprietarilor de terenuri din localitățile pe care le va traversa viitoarea autostradă li s-a solicitat să permită accesul utilajelor pentru efectuarea studiilor necesare. 

Proiectul autostrăzii Sebeș-Turda ar putea fi finalizat în august 2013, iar, în funcție de durata procedurilor de licitație pentru atribuirea contractelor de lucrări, construcția ar putea începe anul acesta. Termenul de finalizare a noii șosele este anul 2016. Vedeți AICI prin ce localități va trece autostrada Sebeș-Turda.

Vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Florin Roman, a precizat joi că în programul de investiții pe 2013 este inclusă și revizuirea studiului de fezabilitate a autostrăzii. De asemenea, acesta a menționat că, în urma discuțiilor cu mai mulți primari din localitățile ce vor fi traversate de noua șosea, îl va propune pe ministrul Dan Șova drept cetățean de onoare al acestor unități administrativ-teritoriale.

„CNADNR a transmis către CJ Alba și proprietari solicitarea de acces pe teren pentru realizarea lucrărilor de foraj și ridicărilor topografice pentru autostrada Sebeș-Turda. În adresă se precizează că CNADNR a inclus în programul de investiții pe 2013 revizuirea studiului de fezabilitate a noii autostrăzi. Am discutat deja cu mai mulți primari din localități pe traseul viitoarei autostrăzi și după contractarea lucrărilor îl vom propune de dl ministru Dan Șova ca cetățean de onoare a acestor comune și orașe. Merită din plin acest lucru”, a precizat vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Florin Roman, pe pagina sa de socializare.

Direcția Achiziții, Terenuri, Acorduri, Avize, Relocări Utilități și Protecția Mediului, Departamentul Achiziții Terenuri din cadrul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) a transmis joi proprietarilor de terenuri din localitățile ce vor fi traversate de noua autostradă Sebe-Turda o solicitare de acces pe teren pentru realizarea lucrărilor de foraj și ridicări topografice aferente investiției „Drum Expres Sebeş-Turda”:

„Prin prezenta, vă informăm că CNADNR a inclus în programul de investiţii pentru anul 2013 revizuirea Studiului de Fezabilitate pentru Drum Expres Sebeş – Turda, al cărui traseu se desfăşoară pe teritoriul judeţelor Alba şi Cluj.

Pentru acest proiect Consiliul Judeţean Alba a emis Certificatul de Urbanism nr. 85 din 11.04.2011, cu termen de valabilitate până la finalizarea lucrărilor.

În conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 28/2008 privind aprobarea conţinutului – cadru al documentaţiei tehnico – economice aferente investiţiilor publice, pentru revizuirea Studiului de Fezabilitate, precum şi a lucrărilor proiectate anterior, este necesară actualizarea Studiului geotehnic şi topografic aferent investiţiei.

Potrivit dispoziţiilor art. 16 din Legea nr. 255/2010, cu modificările şi completările ulterioare, <deţinătorii cu orice titlu ai imobilelor situate pe coridorul de expropiere, afectate de elaborarea documentaţiei de urbanism, studiului de fezabilitate – varianta finală sau a documentaţiilor topo-cadastrale, după caz, după o prealabilă şi obligatorie înştiinţare efectuată de către expropriator, sunt obligaţi să permită accesul pentru efectuarea măsurătorilor topografice, a studiilor geotehnice şi a oricăror operaţiuni necesare studiului de fezabilitate, precum şi a studiilor de teren arheologice>.

Totodată, aşa cum este precizat şi în art. 12 alin. 3 din Hotărîrea Guvernului nr. 53/2011 privind aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 255/2010 <în vederea efectuării activităţiilor prevăzute la alin. 1 şi 2, înştiinţarea efectuată de expropriator se face printr-un anunâ afişat la sediul Consiliului Local al unităţii administrativ-teritoriale / Consiliului General al Municipiului Bucureşti, ce va cuprinde cel puţin amplasament lucrării şi calendarul referitor la datele în care se va permite accesul pentru activităţile respective>.

Date fiind cele prezentate mai sus şi având în vedere că studiile de teren (foraje şi ridicări topo) se vor efectua şi pe teritoriul localităţii dvs., vă rugăm să ne sprijiniţi în promovarea obiectivului menţionat mai sus şi să permiteţi liberul acces şi funcţionarea utilajelor pe amplasamentele în cauză.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. Pingback: Alexandru Pereş despre proiectul autostrăzii Sebeş-Turda: “Roman şi Dumitrel, mai nou se plimbă împreună. S-au lăudat” | Alba24

  2. Sandor

    duminică, 21.04.2013 at 13:18

    daca se ramane la drum expres, atunci ce rost are la 2 drumuri paralele ?
    trebuie facute centurile ocolitoare la localitati si construit drumul existent la 4 benzi
    este cel mai corect si la jumatate pret

  3. fuscobal

    luni, 22.04.2013 at 19:02

    Drum expres si autostrada nu inseamna acelasi lucru iar pe acea instiintare apare ca drum expres. Decideti-va !

  4. Pingback: Florin Roman despre autostrada Sebeș-Turda: ” Sper ca acest proiect care înseamnă scoaterea județului din izolare să nu fie poticnit de politicieni locali” | Alba24

  5. Pingback: Clement Negruț: „Să își dea demisia toți cei care fac declarații neacoperite de fapte, inclusiv Florin Roman” | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate