Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Alexandru Petrescu, ministrul Economiei, ar fi încasat ilegal bonusuri de peste 53.000 de euro, în perioada în care era director general la Poşta Română

Publicat

alexandru petrescu Ministrul Economiei, Alexandru Petrescu, ar fi încasat nelegal bonusuri de peste 53.000 de euro, în perioada în care era director general al Poştei Române, potrivit unui raport al Curții de Conturi.

Acordarea de bonusuri trimestriale şi anuale nu s-a efectuat pe baza unor indicatori de performanţă, încălcându-se prevederile Ordonanţei de Urgenţă 109/2011 privind guvernanţă corporativă a întreprinderilor publice, susţin inspectorii Curţii de Conturi, care recomandă operatorului poştal să recupereze acest prejudiciu.

Potrivit documentului, prejudiciul s-ar fi petrecut în perioada 2014 – 2016.

„Cu referire la bonusurile încasate de Alexandru Petrescu Poşta precizează că unul din principalele motive pentru care domnia sa a încasat bonusuri de performanţă a fost faptul că, în 2014, Poştă Română a înregistrat, pentru prima dată, profit după 5 ani de pierderi, în 2015 a înregistrat profit operaţional, iar pe parcursul anului 2016 a continuat menţinerea în parametrii de profit, conform estimărilor bugetare de la începutul anului. (..) Mai mult, în 2016, Corpul de Control al ministrului Delia Popescu (MCSI) a întocmit un raport care validează faptul că bonusurile au fost acordate doar Directorului General al Companiei, în condiţii de legalitate, în conformitate cu Contractul de Mandat al Directorului General, subliniindu-se că au fost îndepliniţi toţi indicatorii de performanţă solicitaţi în momentul acordării acestor bonusuri”, a reacţionat Poşta Română.

Ce susţin inspectorii Curţii de Conturi: „Din verificările efectuate în baza documentelor puse la dispoziţia echipei de audit s-a constatat că au fost aprobate şi plătite unele bonusuri directorului general al companiei în anul 2014 şi în anul 2015, astfel: – suma netă de 49.428 lei – bonusuri trimestriale aferente anului 2014; – suma netă de 63.448 lei – bonusuri trimestriale aferente anului 2015; – suma netă de 55.532 lei – bonus anual 2014; – suma netă de 68.456 lei – bonus anual 2015″, potrivit hotnews.ro.

surse: realitatea.net, hotnews.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax