Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Alianța care poate distruge USL: PSD, PC și UNPR s-au grupat în USD pentru europarlamentarele din mai 2014

Publicat

Trei dintre partidele care formează USL, mai precis PSD, PC și UNPR, au lansat luni Uniunea Social-Democrată (USD), alianța electorală sub sigla căreia vor participa la alegerile europarlamentare din mai 2014. Denumirea aleasă pentru noua uniune seamănă izbitor cu USL, alianța cu care PSD și PNL au câștigat peste 70% din voturile românilor la alegerile parlamentare din decembrie 2012, ceea ce, potrivit unor analiști politici, ar putea genera confuzii în rândul electoratului, în defavoarea PNL.

USD este o alianță electorală similară cu USL, din care lipsește Partidul National Liberal (PNL).

„Avem o alianță electorală formată din 3 din cele 4 partide ale USL, are 2 dintre cele 3 litere ale USL, dar își propune să aibă 100% din mesajul, acțiunea și obiectivele cu care ne-am prezentat în fața oamenilor din 2011 încoace. Am construit lista de candidați împreună, iar cei care intră în bătălia electorală pentru PE sunt oameni care ne fac cinste: europarlamentari, miniștri, foști-miniștri, tehnocrati etc. care pot să ne reprezinte în PE ca țară dar și ca mișcare politică”, a declarat primul ministru Victor Ponta.

La evenimentul de lansare a USD, programat luni, a fost invitat și primarul Capitalei, Sorin Oprescu și participă Gabriel Oprea, Daniel Constantin, Corina Crețu, potrivit HotNews.ro.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că Uniunea Social Democrată (USD), oficializată de PSD, UNPR și PC, nu este doar o alianță pentru alegerile europarlamentare, ci vizează o colaborare pe termen lung, potrivit Realitatea.net. Întrebat dacă USD s-a format doar pentru alegerile parlamentare, premierul a spus: „Aș minți să spun lucrul ăsta, pentru că de fapt scrie în acord USD, adică PSD, UNPR, PC, avem alianțe electorale pentru alegerile europarlamentare, dar colaborăm în Guvern, suntem toți trei membri în Parlament, unde împreună avem 276 de parlamentari, și în structurile locale”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. coleg

    marți, 11.02.2014 at 07:57

    super !!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax