Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Alianţa PNL – PC va constitui un Consiliu Județean de Conducere la Alba

Publicat

Vicepreşedintele PNL Alba, Simion Creţu, delegat din partea Organizaţiei Judeţene la dezbaterile privind Protocolul constituirii Alianţei Centru-Dreapta, PNL-PC, semnat în această saptămână la Bucureşti, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că prin constituirea acestei alianţe, cetăţenii au acum o alternativă solidă la actuala guvernare. La conferinţa de presă a fost prezent şi liderul PC Alba, conservatorul Gheorghe Feneşer.

Simion Creţu a precizat că obiectivul lui Crin Antonescu, declarat încă de la preluarea mandatului său la conducerea PNL, a fost de a strânge în jurul Partidului Naţional Liberal toate partidele de centru-dreapta interesate în instaurarea unei democraţii reale şi în dezvoltarea pe principii sănătoase a întregii ţări, indiferent că sunt conservatoare sau creştin-democrate.

Conform Protocolului Alianței dintre PNL și PC, următorul pas la nivelul judeţului este constituirea Consiliului Județean de Conducere (CJC), format din câte trei membri ai fiecărui partid. Acest Consiliu este condus de către președinții celor două filiale, în calitate de co-președinți.

„În colaborare cu aliații noștri, vom adopta măsurile de colaborare pe plan județean, până la alegerile locale și vom pregăti participarea pe liste comune în aceste alegeri, ținând cont de măsurile necesare de colaborare în administrația județeană, pentru buna administrare a județului și pentru dezvoltarea echilibrată a acestuia”, a declarat Simion Creţu.

Pe termen mediu şi lung, Alianţa Centru-Dreapta îşi propune asigurarea stabilităţii economiei şi o rată de creştere de cel puţin 4,5%, anual, după anul 2012, prin atragerea a cel puţin 35 miliarde euro până în 2016. „Aceste investiţii vor duce la scăderea ratei şomajului până la un nivel de circa 5% şi la creşterea exporturilor. Creşterea economică va putea duce la reforma sistemelor de pensii şi de sănătate. Aceste obiective vor fi realizate exclusiv pe baza programului liberal, care prevede inclusiv reducerea TVA şi reducerea cotei CAS, pentru încurajarea muncii şi recâştigarea competiţiei cu ţările Uniunii Europene”, după cu a arătat vicepreşedintele liberal.

La rândul său, preşedintele PC Alba, Gheorghe Feneşer îşi pune mari speranţe în forţa Alianţei PNL-PC. „Consider că acest pas trebuia să fie făcut mai demult”, a declarat Feneşer, care a adus în atenţie o serie de măsuri economice şi fiscale propuse de conservatori pentru dezvoltare şi ignorate până acum de actuala Putere, sperând că acestea vor fi aplicate după îndepărtarea PD-L de la guvernare. Amintim câteva, menţionate de politician: reducerea TVA la 5% la alimentele de bază, profitul restituit să nu mai fie impozabil, firmele care-şi plătesc din timp impozitele să aibă o scutire.

Întrebat de jurnalişti despre Alianţa PSD-PC, liderul conservator a precizat că protocolul a fost valabil doar până la încheierea turului doi al alegerilor prezidenţiale din 2008, iar faptul că PC a rămas alături de social-democraţi este o situaţie mai mult de conjunctură, cauzată de numărul mic de parlamentari conservatori, insuficienţi, astfel încât să constituie un grup de forţă în Parlamentul României.

Reprezentanţii celor două partide au ţinut să precizeze că, în forma actuală, protocolul nu prevede funcţii sau poziţii şi este valabil până la alegerile din 2012. Totodată, acesta le dă organizaţiilor politice locale o doză de libertate în stabilirea şi organizarea obiectivelor comune.

Reprezentanţii celor două partide spun că este prematur să discute despre cum vor fi listele cu candidaţi la viitoarele alegerile locale şi parlamentare, dacă vor fi individuale sau comune. Totuşi, liberalii susţin în continuare că, din partea lor, nominalizările se vor face în funcţie de sondajele de opinie.

Unde se vede fiecare partid în viitor?
Chiar dacă spun că este prematur pentru discuţii privind alegerile din 2012, cele două partide ştiu exact ce vor şi care este obiectivul lor: să câştige alegerile. Liberalii spun că ar fi de neacceptat, dacă până acum şi-au dorit să fie pe primul loc în judeţ, după înfiinţarea Alianţei Centru-Dreapta să-şi dorească locul doi.

Pe de altă parte, conservatorii se apreciază la nivelul judeţului o forţă politică destul de importantă. Feneşer este convins chiar că forţa portocalie nu va reuşi să facă un scor mai mare de 20 de procente, la nivel local. Fară prea mare modestie, acesta crede că Alianţa Centru-Dreapta ar putea ţinti la un scor de 40 procente.

Cârcotaşii  au intrat în acţiune
Toate discuţiile şi părerile contra nou-înfiinţatei alianţe politice sunt, potrivit liberalului Simion Creţu, încercările disperate ale pedeliştilor de a „cleveti” o forţă politică în construire, care îi poate doborî.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate