Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Alimentele se vor scumpi cu 5% din cauza creșterii prețurilor la energie și combustibili. Calcul al sindicaliștilor din Industria Alimentară

Publicat

alimente4Alimentele se vor scumpi în perioada următoare cu cel puțin 5% din cauza majorărilor de preț de la pompă și din facturile de gaz și electricitate. Calculul îi aparține președintelui Federației Naționale a Sindicatelor din Industria Alimentară, Dragoș Frumosu, care a adăugat că prețul final al alimentelor de pe tarabă este influențat direct de transporturile mai scumpe și de costurile de procesare și păstrare mai mari. 

”Procentele de majorare vor veni în cascadă. De ce spun asta? Pentru că materia primă care intră în rețeta unui produs alimentar va fi influențată de transport să spunem, în primul rând. Pe de altă parte, procesatorul va avea influențe din punct  de vedere al  energiei electrice și al transportului. Pe cealaltă parte comerciantul va avea și el influențe din punct de vedere al creșterii prețului pe kilometru. Se transportă produsul finit de la procesator către magazin. Eu cred că până în 5 la sută vom avea o influență de creștere a prețurilor”, a spus Dragoș Frumosu, citat de Europa FM.

Valul de scumpiri continuă. Gaze cu 6% mai scumpe

O analiză a postului arată că prima lună de toamnă ne va aduce facturi mai mari cu 3,45 lei pe lună pentru un consum mediu de 100 kWh. Vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare a Energiei, Emil Calotă, a anunțat că va crește și prețul gazelor pentru consumatorii casnici. Este vorba de o majorare de 6%. Această scumpire ar urma să fie aprobată săptămâna viitoare.

Sursă: Europa FM, ANRE

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax