Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Alin Cucui: „Președintele PSD și unii din colegii dânsului critică un document pe care consilierii județeni, printre care și cei din PSD, l-au acceptat și aprobat”

Publicat

Alin Cucui, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba consideră că principala preocupare a social-democraților este criticarea strategiei de dezvoltare a județului, pe care și consilierii județeni PSD au votat-o. Acesta a mai precizat că până la sfârșitul anului trebuie finalizată strategia, care va stabili direcțiile de dezvoltareale județului Alba și care urmează să fie aplicată în  perioada 2014-2020.

Cucui susține că Dîrzu vede numai investițiile din localitățile cu primari PSD și chiar dacă a fost consilier județean „nu știe că toate investițiile din județ, fie că vorbim de localități cu primari PSD, PNL sau PDL, au fost realizate prin implicarea Consiliului Județean Alba”.

„Am observat la ultimele inaugurări din județ (investiția Bosch de la Blaj) cât de important este domnul Dîrzu : nici colegii veniți de la București nu păreau să-l cunoască prea bine. PSD, la fel ca întotdeauna, se laudă cu munca altora și s-a obișnuit în ultima vreme să inaugureze investiții realizate de alții. De dragul de a critica orice numai ca să își audă vocea și a-și vedea poza în ziare, PSD –ul prin liderul său proaspăt întors de la soare din concediu, pare a fi prezent la emisiunea “Copiii spun lucruri trăznite”. E interesant cum președintele PSD și unii din colegii dânsului critică un document pe care toți consilierii județeni, printre care și cei din PSD, l-au acceptat și aprobat spre a fi elaborat prin vot în ultima ședință de consiliu județean.

Dacă s-ar fi consultat cu dl. Florea, lider al consilierilor județeni PSD și economist de profesie, cu siguranță ar fi înțeles însemnătatea acestui document, dar până o va face, îl informăm pe domnul președinte Dîrzu că în Consiliul județean se lucrează legal, planificat, profesionist, după documente de planificare care sunt publice, nu după comandă politică cum era în vremea PSD-ului. Strategia reprezintă un document de programare deosebit de important, pe baza căruia se planifică activitatea de dezvoltare în județ pentru următorii ani” a declarat Alin Cucui.

Vicepreședintele CJ Alba a spus că toate investițiile care se desfășoară în comunele și orașele județului, spre a primi finanțare din fonduri europene, guvernamentale sau fonduri de la Consiliul județean, sunt avizate de consiliu, conform căruia obiectivele de investiții se încadrează în strategia de dezvoltare a județului.

„Fără strategia de dezvoltare 2007-2013, pentru județul Alba ar fi fost aproape imposibil să aibă acces la fonduri europene și la programe de dezvoltare. Să dăm și două exemple de lucrări de investiții în infrastructura rutieră, realizate din fonduri europene: drumul județean Blaj – Cetatea de Baltă și drumul județean Aiud – Buru, asta pentru a readuce tuturor aminte cum arătau aceste drumuri în perioada în care județul era condus de PSD și cum arată astăzi”, a mai adăugat vicepreședintele CJ Alba.

Liderul PSD Alba, declara în cadrul unei conferințe de presă, Ioan Dîrzu a spus că are exemple de cum ar putea fi Alba Iulia mai atrăgătoare pentru investitori, iar dacă administrația i-ar consulta, le-ar și dezvălui. La această afirmație, Alin Cucui îi răspunde astfel: „ despre guvernarea USL se declară mulțumit, uită de fapt de promisiunile făcute locuitorilor din Munții Apuseni, cum că va moderniza drumul național Alba – Zlatna – Abrud – Cîmpeni, dar acest lucru nu ne miră pentru că a fost nevoie de 1 an de zile pentru ca dânsul să priceapă că acesta este un drum național și nu un drum județean. Dacă ar fi fost prezent la Sărbătoarea de pe Muntele Găina, cu siguranță ar fi făcut diferența între cum arată drumurile județene și drumurile naționale din Munții Apuseni”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax