Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Alin Florea câștigă lupta internă din PNL, în defavoarea Oanei Badea. Fostul purtător de cuvânt, candidat pentru funcția de primar la Aiud

Publicat

alin florea_1 Oana Badea nu intră anul viitor în lupta pentru scaunul de primar al municipiului Aiud. Cele două foruri decizionale ale partidului la nivel local, compuse atât din membrii vechiului PNL, cât şi ai fostului PD-L au decis, prin majoritatea votului membrilor prezenţi, să sprijine candidatura lui Alin Florea la funcţia de primar al Municipiului Aiud. Decizia a fost luată, conform statutului Partidului Naţional Liberal, care prevede că organizaţiile politice locale, prin organismele de conducere aferente, au atribuţii în ceea ce priveşte propunerea şi susţinerea candidatului pentru funcţia de primar la alegerile locale din anul 2016.

În mod concret, pe baza prerogativelor deţinute, Comitetul Executiv Local al partidului procedează la stabilirea acelui candidat care se bucură de cea mai mare susţinere a membrilor săi, în urma votului secret exprimat, iar Biroul Permanent Local se pronunţă cu privire la validarea sau nu, a rezultatelor astfel obţinute, potrivit unui comunicat de presă al PNL Alba.

„Exact pe baza acestor principii, repetăm, perfect statutare, s-au derulat lucrurile la Aiud şi relevanţa susţinerii domnului Alin Florea este cu atât mai mare, cu cât, în cadrul Biroului Permanent Local există paritate în ceea ce priveşte componenţa membrilor din cele două foste formaţiuni politice la care am făcut referire.

Prin urmare, nu înţelegem, sub nicio formă frustrarea evidentă a doamnei Oana Badea, care, deşi iniţial participase la şedinţa Comitetului, a decis apoi să părăsească lucrările şi să nu participe la vot, împreună cu o parte a susţinătorilor domniei sale. O rugăm să le spună aiudenilor, pe care îi amăgeşte şi îi dezinformează de fiecare dată, de ce a recurs la acest gest, atâta vreme cât, repetăm, numărul celor care au drept de vot şi pot valida sau nu deciziile, din rândul ambelor „tabere”, aşa cum le numeşte dânsa, era egal. Să fi fost cumva teama că, inclusiv membrii fostului PD-L nu o susţin în demersurile domniei sale şi nu o votează? Noi credem că da şi vă spunem că aşa s-a şi întâmplat!
Şi atunci, despre ce ne vorbeşte nouă doamna Oana Badea? Câtă vreme dânsa nu are nici măcar susţinerea vechilor săi camarazi, dealtfel oameni cu o reputaţie şi experienţă politice, demne de luat în seamă şi persoane care cunosc realităţile existente în Aiud, nu avem nici un indiciu care să ne demonstreze că ar avea susţinerea populaţiei din acest municipiu.

Este foarte uşor să avansezi rezultatele unor sondaje, despre care nimeni nu poate demonstra că nu au fost făcute decât „din pix”, în birouri şi să dezinformezi lumea, spunând că ai obţinut un scor, la care nici măcar nu ai fi visat şi pe care nu ai reuşit să îl obţii nici în 2012, când ai avut susţinerea totală din partea unui partid. Haideţi să fim serioşi şi să nu îmbătăm pe nimeni cu apă rece, pentru că aiudenii s-au trezit de mult. Sondaje poate face oricine din factorii politici implicaţi şi rezultatele sunt tot „politice”, după cum bine ştim. Adevăratele sondaje sunt acelea realizate de instituţii sociologice acreditate în sondarea opiniei publice şi sunt transparente din toate punctele de vedere iar rezultatele se publică şi se asumă de cei care le efectuează şi sunt absolut independenţi şi imparţiali.
Membrul PNL la care facem referire se lăuda şi în anul 2012, atunci când făcea tot posibilul să destabilizeze Partidul Naţional Liberal, la fel cum a făcut şi de atunci încoace, prin încercări disperate de a dezbina structurile acestuia, cu sondaje care o dădeau drept favorită la fotoliul de primar. Numai că vocea poporului, despre care dânsa vorbeşte, fără a fi în cunoştinţă de cauză, sau poate pentru a ne minţi din nou aşa cum îi este felul, a spus că lucrurile stau exact invers. Şi a pierdut lamentabil, la diferenţă de aproape 1000 de voturi… La fel a pierdut şi apoi, când a incitat la ură şi dezbinare în tot municipiul Aiud, iniţiind o acţiune de strângere de semnături pentru demiterea primarului din Partidul Naţional Liberal, al cărei membră se proclamă, „cu mândrie” acum. Cetăţenii Aiudului nu s-au lăsat păcăliţi şi nu i-au validat demersurile. La fel cum nu s-au lăsat influenţaţi nici cu ocazia alegerilor prezidenţiale, când se ştie foarte clar că, domnia sa nu a sprijinit deloc Partidul Naţional Liberal şi, mai mult decât atât, a sperat ca actualul preşedinte Klaus Johannis să piardă.
Concluzionând, nu putem afirma decât că, orice contabilizare a demersurilor politice a doamnei Oana Badea demonstrează un singur fapt: EŞECUL! Cu aste ne-a obişnuit şi nu se dezminte, de fiecare dată când are ocazia.

Din aceste considerente, organizaţia locală a PNL, filiala Aiud a votat ca, propunerea înaintată judeţului pentru validarea candidatului la funcţia de primar al Aiudului, să-l plaseze, în mod covârşitor, în faţa oricăror alte opţiuni, pe Alin Florea. În opinia noastră, este candidatul cu cel mai mare potenţial de creştere în opţiunile alegătorilor până la alegeri şi implicit, cu cele mai mari şanse de reuşită.

Deţine, dintre toate variantele care au fost luate în calcul, cea mai mare şi relevantă experienţă în administraţia publică locală, nu este legat, în nici un fel de trecutul politic sumbru reprezentat de guvernarea Boc-Băsescu şi nu poate fi contestat sau atacat de adversarii politici, spre deosebire de cealaltă generaţie politică, despre care ştim atât de multe lucruri negative.

Nu este o personalitate controversată, are perspective foarte mari şi o cotă de încredere foarte ridicată, mai ales în condiţiile în care, în România acestor vremuri, se doreşte o clasă politică nouă, nealterată şi neaservită niciunui interes personal sau particular. Românii au demonstrat, cu prisosinţă, că doresc întinerirea clasei politice şi peste tot unde tinerii au avut curajul să îşi asume roluri sociale importante, rezultatele pozitive s-au văzut imediat.
Aiudul trebuie să îşi schimbe faţa, să redevină ceea ce a fost cândva şi numai un tânăr poate să reaşeze acest minunat municipiu, pe harta celor mai importante şi atractive localităţi din România. Aiudenii ştiu ce vor, au fost întotdeauna oameni de dreapta, care în ciuda vicisitudinilor sorţii au găsit putere şi resurse să lupte şi împreună, indiferent de etnie, religie sau clasă socială, să-şi creeze premisele pentru un viitor mai bun. Aiudenii vor câştiga şi în anul 2016, atunci când vor decide pentru ei şi vor demonstra maturitate în alegerea unei clase politice care să le reprezinte interesele cu demnitate şi onoare.” a transmis PNL Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax