Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Alocațiile pentru copii cresc de la 1 ianuarie 2025. Câți bani vor primi în plus cei mici

Publicat

Alocațiile de stat pentru copii cresc începând cu 1 ianuarie 2025 cu peste 10%, a anunțat joi Ministerul Muncii. 

Potrivit reprezentanților ministerului, majorarea alocațiilor va fi de 10,4%, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Alocațiile pentru copii cresc de la 1 ianuarie 2025

Drept urmare, alocațiile pentru copii vor fi majorate astfel:

  • cu 75 de lei (de la 719 lei la 794 de lei) pentru copiii sub doi ani sau cu dizabilități;
  • cu 31 de lei (de la 292 de lei la 323 de lei) pentru copiii care au peste doi ani.

„Cei 3,6 milioane de copii, precum și tinerii care frecventează liceele și școlile profesionale vor primi alocații de stat majorate. Fondurile necesare provin din bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, iar plățile sunt gestionate de Agenția Națională de Plăți și Inspecție Socială”, a declarat Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

Reamintim că alocațiile de stat pentru copii au crescut și în luna ianuarie 2024 cu 13,8%.

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Plăţi și Inspecţie Socială (ANPIS), în luna august a acestui an erau înregistraţi 3.478.329 de beneficiari de alocaţii de stat pentru copii.

În județul Alba, în luna august 2024 erau 54.809 beneficiari de alocație de stat pentru copii. Suma totală plătită a fost de 18.651.628 de lei, iar suma medie de 340,30 lei. 

Potrivit legii, beneficiază de alocație de stat pentru copii toți copiii în vârstă de până la 18 ani. Alocația de stat pentru copii se acordă și tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, care urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, organizate în condițiile legii, până la terminarea acestora, precum și tinerilor cu handicap care urmează o formă de învățământ preuniversitar prevăzută de lege, dar nu mai târziu de împlinirea vârstei de 26 de ani.

Tinerii care repetă anul școlar nu beneficiază de alocație de stat, cu excepția celor care repetă din motive de sănătate, dovedite cu certificat medical.

Beneficiază de alocație de stat pentru copii și copiii cetățenilor străini și ai persoanelor fără cetățenie rezidenți, în condițiile legii, în România, dacă locuiesc împreună cu părinții.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate