Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Alte şase cazuri de înşelăciune prin metoda “Accidentul”, semnalate în Alba. Poliţiştii avertizează locuitorii să verifice informaţiile primite

Publicat

Alte şase cazuri de înşelăciune sau tentative de înşelăciune prin modul de operare “Accidentul” au fost semnalate poliţiştilor din Alba, în ultima săptămână. Persoane necunoscute apelează telefonic victimele, pretind că au calitatea de avocat şi condiţionează reprezentarea rudelor victimelor în cauze privind implicarea acestora în accidente rutiere soldate cu consecinţe grave.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a fost sesizat despre comiterea a trei fapte de înşelăciune şi a trei tentative de înşelăciune, toate cu același mod de operare amintit.

La telefon, persoanele necunoscute solicită în schimbul serviciilor de reprezentare sume mari de bani.

Poliţiştii recomandă cetățenilor să manifeste o atenţie sporită atunci când sunt apelaţi de persoane necunoscute, care invocând diverse situaţii, ce-i implică pe membrii familiilor sau pe cunoscuţi, le solicită sume de bani sau datele personale.

În situaţia în care sunt contactate de astfel de persoane, trebuie să verifice întotdeauna dacă informaţiile sunt adevărate şi să se adreseze poliţiei, apelând S.N.U.A.U. 112.

Marţi, 29 ianuarie, un bărbat de 57 de ani, din comuna Jidvei a reclamat faptul că, în 28 ianuarie, a fost sunat de un bărbat, care s-a recomandat ca fiind avocat, şi care l-a informat că fiica sa a avut un accident rutier, pe raza municipiului Brăila, în urma căruia a decedat un copil de 8 ani. Acesta i-a solicitat suma de 2.500 de euro pentru a o reprezenta pe fiica sa în fața organelor judiciare.

Victima a depus, printr-un serviciu de transfer rapid de bani, suma de 3.000 de lei, după care a constatat că a fost înşelată.

Poliţiştii continuă cercetările, pentru identificarea autorului şi tragerea sa la răspundere penală sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune.

Citeşte aici despre un alt caz de acest fel, reclamat de un bărbat din Ighiu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax