Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Alți 400.000 de lei se pierd de la buget, din cauza contractelor dubioase făcute de Consiliul Județean Alba

Publicat

dumitrel

Consiliul Județean Alba a mai pierdut un proces în dosarul transportatorilor, iar cei care plătesc sunt cetățenii. În jur de 89.000 de euro are de plătit CJ Alba firmei Man Tour, daune materiale și morale, potrivit deciziei Curții de Apel Cluj. Ca și în cazul procesului pierdut cu Transgilyen SRL, banii vor fi dați din bugetul județului. 

Curtea de Apel Cluj i-a dat câștig de cauză firmei de transport Man Tour SRL care a acționat în instanță,  Consiliul Județean Alba după ce mai multe rute de transport public local au fost cedate în 2008 către două firme la care erau acționari doi consilieri județeni, Eugen Popa (PSD) și Ioan Iviniș (PDL).

Firmele care au pierdut licitația, Man Tour SRL, Arion Trans SRL și Transgilyen SRL, au contestat decizia, iar după zece ani, instanța  le-a dat câștig de cauză.

La fel ca și în cazul celor 1,6 milioane pe are CJ Alba i-a dat din bugetul județului după ce a pierdut procesul cu Transgilyen SRL, despăgubirile din instanță câștigate de Man Tour vor fi date din  „excedentul bugetului local şi a bugetelor instituţiilor publice şi activităţilor finanţate integral sau parţial din venituri proprii, în anul 2018”. Un amendament în acest sents a fost votat de consilierii județeni în ședința joi. Practic în jur de 89.000 de euro pleacă de la investiții pentru grșeliele conducerii CJ.

VEZI: Ei votează, noi plătim! 1,6 milioane de lei din bani publici pentru greşelile consilierilor judeţului Alba

„Admite excepţia inadmisibilităţii excepţiei de nelegalitate a HCJ Alba nr. 64/28.05.2015, invocată prin întâmpinare. Respinge ca inadmisibilă excepţia de nelegalitate a HCJ Alba nr. 64/28.05.2015. Admite în parte acţiunea formulată şi precizată de reclamanta „M.T.” S.R.L. în contradictoriu cu pârâtul J. A.Obligă pârâtul să plătească reclamantei suma de 332.254,9 lei, cu titlul de daune materiale, actualizată cu rata inflaţiei începând cu data introducerii acţiunii, respectiv 27 iunie 2013 şi până la achitarea sumei, şi dobânda legală prevăzută de art. 3 alin. (2) din OG nr. 13/2011, pentru această sumă, începând cu data introducerii acţiunii, respectiv 27 iunie 2013, şi până la achitarea sumei. Obligă pârâtul să plătească reclamantei suma de 10.000 de euro, echivalentul în lei la cursul BNR din ziua plăţii, cu titlul de daune morale. Obligă pârâtul să plătească reclamantei suma de 20.610 lei, cu titlul de cheltuieli de judecată reprezentând onorariu expert, şi suma de 300 de lei, cu titlul de cheltuieli de judecată reprezentând taxă de timbru. Compensează cheltuielile de judecată reprezentând onorariile avocaţiale ale părţilor şi respinge în rest cererea privind obligarea la plata cheltuielilor de judecată. Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a chematei în garanţie A.P.A. D.A R., invocată prin întâmpinare, ca neîntemeiată. Respinge cererea de chemare în garanţie formulată de pârâtul J. A. în contradictoriu cu chemata în garanţie A.P.A. D.A R. ca neîntemeiată.Definitivă şi executorie. Pronunţată în şedinţă publică azi, 27 iunie 2018” scrie în soluția pe scurt a Cuții de Apel Cluj.

Citeşte şi C J Alba votează punerea în executare a sentinței prin care trebuie să plătească 1,6 milioane lei unei firme

Deși la începutul anului când CJ a votat punerea în aplicare a sentinței în procesul cu Transgilyen SRL, președinte Ion Dumitrel spune că se va face o comisie care să găsescă vinovații care ar urma să plătească consiliului banii pierduți, pe pare că până la acest moment nu s-a făcut nimic.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Emil

    vineri, 29.06.2018 at 13:48

    Si astalalti (PNL-PDL) sunt la fel ca PSD.Toti smenari si smecheri. Eu cu cine votez?

  2. Ionel

    sâmbătă, 30.06.2018 at 08:44

    Păcat că avem o așa proastă lege a achizițiilor publice. Cum are dreptul un privat să ia după atâția ani atâția bani publici? daune morale… să fim serioși. Tot un proces făcut cu dedicație.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax