Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

AM POR: Proiectele respinse pe baza semnăturii reprezentanților parohiei sau mănăstirii vor fi reanalizate. Clarificări pentru acces la finanţări

Publicat

turn bisericaAutoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional (AMPOR) face precizări referitoare la accesul parohiilor şi mănăstirilor la proiecte cu finanţare europeană, pentru Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural. O instrucţiune publicată joi clarifică subiectul reprezentantului legal pentru unitățile de cult aparținând BOR. Conform acesteia, reprezentantul legal al parohiei este preotul paroh, iar al mănăstirii este starețul/ stareța.

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional (POR) a emis în 23 februarie Instrucțiunea cu privire la aplicarea prevederilor Ghidului specific pentru monumente istorice referitoare la calitatea de reprezentant legal pentru bisericile și mănăstirile considerate părți componente ale Bisericii Ortodoxe Române cu personalitate juridică.

Documentul vine în sprijinul lăcașelor de cult și are la bază interpretarea dată de Secretariatul de Stat pentru Culte articolelor cuprinse în Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române (BOR).

Prin intermediul instrucţiunii, Autoritatea de Management pentru POR se asigură de respectarea principiului privind tratamentul nediscriminatoriu al tuturor solicitanților la finanțare, precum și transparența sistemului de evaluare și selecție.

Astfel, proiectele respinse în cadrul etapei de verificare a conformității și eligibilității, din considerente exclusiv legate de semnătura reprezentanților legali ai parohiei/mănăstirii ca părți componente ale BOR, cu personalitate juridică, vor fi reanalizate și reincluse în procesul de evaluare, selecție și contractare.

Reincluderea proiectelor în proces în urma aplicării prevederilor instrucțiunii va conduce la revizuirea listei etapizate de proiecte finanțabile în cadrul apelului nr. POR/AP/2016/5/5.1. Toate prevederile aferente mecanismului de evaluare și contractare din cadrul Ghidului specific/Ghidului general vor fi aplicate în consecință.

Vezi: Instructiune29_PI51_POR

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax