Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Amânare la Tribunalul Alba în dosarul de corupţie al agentului din poliţie din Teiuş, Ioan Eugen Popa

Publicat

judecart

Tribunalul Alba a avut pe rol, luni, judecarea dosarului de corupţie în care are calitatea de inculpat Eugen Popa, agent de poliţie în cadrul Poliţiei Teiuş. Acesta ar fi distrus un proces verbal de contravenţie, respectiv o amendă pe care tot el o aplicase unui paznic din Teiuş.

Magistraţii au decis din nou amânarea judecării cauzei, în lipsa unor martori citaţi în dosar. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru 26 martie.

Reamintim că, în legătură cu acest dosar, procurorii DNA au demarat o anchetă, iar cercetările efectuate au dus la arestarea preventivă a şefului Poliţiei Teiuş, comisarul şef Marius Pop.

Procurorii susţin că poliţistul ar fi distrus, în 18 octombrie 2011, o amendă în valoare de 500 de lei, pe care o aplicase unui paznic din oraş, pe care îl descoperise dormind în timpul orelor de program. Agentul de poliţie ar fi distrus ulterior acest document şi ar fi întocmit un alt proces verbal, prin care paznicul era sancţionat doar cu avertisment.

Cercetările efectuate de procurori nu au putut dovedi faptul că agentul de poliţie ar fi fost recompensat în bani pentru fapta sa. Paznicul a achitat contravaloarea amenzii aplicate la Trezorerie. Parte civilă în acest dosar s-a constituit Primăria Stremţ, pe raza căruia îşi are domiciliul paznicul şi din al cărei buget va trebui acoperită suma de bani. Atât Ioan Eugen Popa – agentul de poliție care ar fi rupt procesul verbal de contravenție, cât și șeful său, ofițerul Marcel Bic (care, din declarațiile aflate la dosar, l-ar fi instigat să distrugă documentul) sunt cercetați în stare de libertate în timp ce şeful Poliţiei Teiuş, Marius Pop,  este arestat preventiv pentru 29 de zile fiind acuzat de favorizarea infractorului, omisiunea sesizării organelor judiciare, fals intelectual, uz de fals şi încercarea de a determina mărturia mincinoasă.

Ioan Eugen Popa riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 15 ani, iar în prezent are interdicţia de a părăsi ţara. Primul termen de judecată în acest dosar a fost în 13 februarie, dar magistraţii au decis amânarea cauzei. Ioan Eugen Popa riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 15 ani. Potrivit avocatului Raluca Crișan, la termenul din 13 februarie, de la Tribunalul Alba au fost luate declarații inculpatului și s-a propus audierea tuturor martorilor audiați în faza de urmărire penală.  Deși IPJ Alba a transmis că ofițerul a fost pus la dispoziția unității, avocatul Raluca Crișan a declarat că acest fapt nu i-a fost comunicat inculpatului.

Cieşte mai multe despre arestarea şefului Poliţiei Teiuş, Marius Pop.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax