Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Şeful Poliţiei Teiuş, Marius Pop, reţinut de DNA pentru corupţie. N-a reclamat un agent care a distrus un proces verbal de contravenție

Publicat

Şeful Poliţiei din Teiuş, Marius Pop a fost reţinut de procurorii DNA, pentru fapte de corupţie. Este cercetat privind comiterea infracţiunilor de favorizare a infractorului, omisiunea sesizării organelor judiciare, fals intelectual, uz de fals şi încercarea de a determina mărturia mincinoasă.

Comisarul şef  Marius Pop a fost numit şef la Poliţia Teiuş din august 2011, anterior fiind şef al Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia.  Acesta era considerat unul dintre cei mai intransigenţi poliţişti de la Rutieră, care nu ţinea cont de statutul social al celor pe care îi verifica. Din această cauză, este cunoscut faptul că şi-a atras mulţi duşmani, atât în Poliţie, cât şi la nivelul altor personaje importante din zonă. Este de notorietate unul dintre aceste cazuri, petrecut la inaugurarea unui magazin de bricolaj din Alba Iulia, în care Marius Pop a fost luat pe capotă de procurorul Ioan Berghezan, în văzul lumii, pentru faptul că nu i-a permis să intre într-o zonă cu acces restricţionat, în ciuda faptului că acesta i-a arătat legitimaţia.

IPJ Alba a anunțat că ofiţerul a fost pus la dispoziţia unităţii şi s-a început cercetarea prealabilă conform normelor legale.

Faptele ar avea legătură cu activitatea comisarului Marius Pop în cadrul Poliţiei Teiuş, respectiv instrumentarea unui dosar în cadrul căruia ar fi fost anulat un proces verbal care constata o contravenție.

Dosarul priveşte un angajat al Poliţiei Teiuş, agentul Ioan Eugen Popa, judecat în stare de libertate, după ce procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au descoperit că  ar fi distrus un proces verbal de contravenţie, respectiv o amendă pe care tot el o aplicase unui paznic.  Ioan Eugen Popa are 41 de ani şi este agent de poliţie, iar în sarcina acestuia au fost reţinute infracţiunile de sustragere sau distrugere de înscrisuri şi abuz în serviciu contra intereselor publice.

Procurorii susţin că poliţistul ar fi distrus, în 18 octombrie 2011, o amendă în valoare de 500 de lei, pe care o aplicase unui paznic din oraş, pe care îl descoperise dormind în timpul orelor de program la firma Baumit din Teiuș. Agentul de poliţie ar fi distrus ulterior acest document şi ar fi întocmit un alt proces verbal, prin care paznicul era sancţionat doar cu avertisment.

Atât Ioan Eugen Popa – agentul de poliție care ar fi rupt procesul verbal de contravenție, cât și șeful său, ofițerul Marcel Bic (care, din declarațiile aflate la dosar, l-ar fi instigat să distrugă documentul) sunt cercetați în stare de libertate.

Cercetările efectuate de procurori nu au putut dovedi faptul că agentul de poliţie ar fi fost recompensat în bani pentru fapta sa. Paznicul a achitat contravaloarea amenzii aplicate la Trezorerie.

Ioan Eugen Popa riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 15 ani. Potrivit avocatului Raluca Crișan, la termenul din 13 februarie, de la Tribunalul Alba au fost luate declarații inculpatului și s-a propus audierea tuturor martorilor audiați în faza de urmărire penală.  Deși IPJ Alba a transmis că ofițerul a fost pus la dispoziția unității, avocatul Raluca Crișan a declarat că acest fapt nu i-a fost comunicat inculpatului.

Marius Pop a fost numit în funcția de șef al Poliției Teiuș la începutul lunii august 2011, dupa ce fostul șef al poliției din localitate Vasile Darius Bic a fost avansat și detașat la DNA Alba. Surse judiciare ne-a declarat că ar exista grade de rudenie între fostul șef al poliției Teiuș și ofițerul  Marius Bic care potrivit cercetării penale ar fi instigat la ruperea procesului verbal de contravenție.

UPDATE: Vă prezentăm comunicatul IPJ Alba:

„La data de 7.03.2012, comisar şef de poliţie Pop Marius Mircea, şeful poliţie oraşului Teiuş, a fost reţinut pe bază de Ordonanţă de reţinere, pentru o durată de 24 de ore, de către procurorii din cadrul DNA – Serviciul Teritorial Alba Iulia.

Acesta este cercetat de către procurorii DNA sub aspectul comiterii infracţiunilor de favorizarea infractorului faptă prevăzută de art. 17 lit. a din legea nr. 78/2000, rap. la art. 264 Cod penal, omisiunea sesizării organelor judiciare, prevăzută de art. 263 alin. 2 Cod penal, fals intelectual prevăzută de art. 289 din Cod penal, uz de fals prevăzută de art. 291 Cod penal şi încercarea de a determina mărturia mincinoasă prevăzută de art. 261 alin. 1 Cod penal, în condiţiile art. 33 lit. a Cod penal.

În conformitate cu prevederile cu prevederile Legii nr. 360/2002, privind statutul poliţistului conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba l-a pus pe ofiţer la dispoziţia unităţii şi a fost declanşată faţă de acesta cercetarea prealabilă, în conformitate cu prevederile Ordinului M.A.I. nr. 400/2004, privind regimul disciplinar al personalului M.A.I.”

Comisarul şef de poliţie Marius Pop va fi prezentat, joi, Curţii de Apel Alba Iulia, cu propunere de arestare preventivă pe 29 de zile.

Citește și cum a ajuns Marius Pop șef la Poliția din Teiuș

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. AVOCAT

    miercuri, 07.03.2012 at 18:52

    RUSINE

    CUM SA ACUZI UN OM PENTRU FAVORIZAREA INFRACTORULUI CAND X.. ERA CONTRAVENIENT

  2. Profu'

    miercuri, 07.03.2012 at 20:49

    @Avocat – cred ca se refera totusi la favorizarea infractorului care a devenit politistul odata cu distrugerea procesului verbal, nu crezi ?

  3. Ionel

    joi, 08.03.2012 at 17:30

    Nicio fapta buna nu ramane nepedepsita! Deviza este altoiti si turnati pe toata lumea ca daca nu veti fi bagati voi la bulau! Cu matrapazlacuri din astea de 2 lei si infractori “periculosi” deferiti justitiei, mai un functionar, mai un sef de post, aratam noi Europei ce bine functioneaza justitia in Romania, si cum este eliminata coruptia (si omenia). In acest timp marii delapidatori dorm linistiti, au functii mari, conturi in strainatate si nu-i deranjeaza nimeni ca sunt persoane importante. Ne-am cam saturat de inscenari din astea cu amenda rupta, cu sacul de faina. Marea coruptie pe cand, domnilor magistrati? Daca va tine…Sau va faceti planul cu „gainarii” din astea?

  4. Circotasul

    joi, 08.03.2012 at 18:06

    Si unde e coruptia?
    Rusine, patati onoarea unui om nevinovat. Probabil de dragul statisticilor

  5. sorana

    joi, 12.04.2012 at 21:34

    adevarul este ca acest ofiter si- facut treaba cu prisosinta, fapt stiut de locuitorii mun. Alba Iulia, a fost incoruptibil, tratand toti cetatenii orasului in mod egal, indif de statut social, astfel ca unii au fost ofensati ca nu li s-a acordat partinirea ce o considerau fireasca dat fiind fctiile detinute… Speram sa aiba cineva constiinta si sa nu pateze cariera unui om integru.

  6. Pingback: Pedeapsă mai mare la Înalta Curte pentru fost șef al Poliției Teiuș, Marius Pop: 8 luni de închisoare cu suspendare pentru infracţiuni de corupţie | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax