Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Ambasada” Moţilor la Bruxelles la o lună de la deschiderea oficială. Discuții între primari din Apuseni și potențiali investitori

Publicat

ambasada motilor Despre „ambasada” Moţilor la Bruxelles, ideea deputatului PSD Alba Ioan Dârzu, pusă în aplicare de europarlamentarii Victor Negrescu şi Emilian Pavel, s-a tot discutat de aproximativ patru ani. Proiectul electoral al deputatului de Apuseni a fost lansat în luna aprile 2015.

Iniţiatorul reprezentanţei Ţării Moţilor la Bruxelles, Ioan Dîrzu spune că  la o lună de la deschidere activitatea „ambasadei” s-a rezumat la discuţii între primari din Munţii Apuseni şi persoane interesate de oportunităţile pe care le oferă Ţara Moţilor, privind posibile schimburi de experienţă şi atragere de investiţii.

„La Bruxelles, împreună cu reprezentanţi ai Munţilor Apuseni şi din alte judeţe, s-a deschis o filială a zonei Munţilor Apuseni. Noi ne dorim să fie ceva similar cu zona Bavariei. Prin centrul respectiv vrem să atragem şi să informăm mai mult cetăţenii din zona Munţilor Apuseni despre ce oportunităţi sunt pe domeniul fondurilor europene.

Am identificat persoanele interesate, de exemplu primarii noştri au intrat în legătură directă cu aceste persoane şi caută oportunitatea pentru schimb de experienţă, atragerea de investitori”, a declarat Ioan Dîrzu.

Întrebat dacă la Ambasada Moţilor de la Bruxelles este vreun moţ, deputatul PSD Alba a răspuns: „O să avem mai mulţi”.

Reprezentanţa Ţării Moţilor şi Delegaţia Transilvaniei, Crişanei, Banatului şi Maramureşului la Bruxelles a fost deshisă oficial al sfârşitul lunii aprilie. Este un proiect iniţiat de europarlamentarii români Victor Negrescu şi Emilian Pavel, dar ideea unei ambasade sau reprezentanţe a Tării Moţilor la Bruxelles a avut-o deputatul Ioan Dârzu, care reprezintă în Parlament zona Munţilor Apuseni din Alba, inclusă în aşa-numita Ţara Moţilor.

Victor Negrescu a declarat atunci că Ambasada Ţării Moţilor şi Delegaţia Transilvaniei, Crişanei, Banatului şi Maramureşului vor ajuta autorităţile publice şi firmele româneşti să promoveze branduri şi identităţi româneşti la nivel european.

Citeşte şi FOTO: Tara Moților are o reprezentanță la Bruxelles. La deschiderea ”ambasadei” au fost prezenți un deputat și doi primari PSD din Apuseni

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax