Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Amenzi aplicate de jandarmii din Alba pentru acte de violenţă verbală, de Paşti. Trei bărbaţi, sancţionaţi contravenţional

Publicat

În perioada Sărbătorilor Pascale jandarmii nu s-au confruntat cu tulburări grave ale liniştii şi ordinii publice şi nu au fost nevoiţi să intervină pentru aplanarea unor conflicte de mare amploare. Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba au fost prezente în preajma a 13 lăcaşe de cult de pe întreg teritoriul judeţului, unde aproximativ 15.000 de persoane au sărbătorit Paştele în siguranţă.

Totodată, jandarmii au participat alături de poliţişti la prezervarea climatului de normalitate civică pe întreg teritoriul judeţului şi au monitorizat permanent staţiunile montane şi traseele turistice adiacente din zonele Şugag, Roşia Montană şi Arieşeni.

Deşi majoritatea cetăţenilor a sărbătorit Paştele în acord cu normele legale de convieţuire în societate, nu au lipsit micile incidente, survenite pe fondul consumului excesiv de alcool. Acestea au fost aplanate de urgenţă de jandarmi, nefiind înregistrate cazuri de escaladare a violenţei verbale către violenţă fizică, iar vinovaţii au fost sancţionaţi conform prevederilor legale.

Astfel, sâmbătă 19 aprilie, Victor S. ( 67 de ani ), din Aiud, a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 500 de lei deoarece, la ora 01.20, a provocat scandal şi a înjurat o femeie. Bărbatul încerca astfel să o determine să-i returneze o datorie financiară şi, în aceeaşi noapte mai fusese sancţionat contravenţional cu avertisment scris pentru o faptă asemănătoare.

Valentin P. (17 ani) din Sebeş a fost sancţionat cu amendă în valoare de 200 de lei pentru că, duminică, 20 aprilie, la ora 04.40 şi-a deranjat vecinii de apartament. Tânărul se afla în avansată stare de ebrietate, asculta muzică la volum mare şi se dovedise insensibil la rugăminţile celorlalţi locatari de a înceta.

Pentru o faptă asemănătoare a fost sancţionat şi Andrei L. ( 33 de ani ), domiciliat în municipiul Blaj, care, aflat sub influenţa alcoolului, a înjurat şi jignit o vecină. Femeia îi reproşase că volumul la care asculta muzică era prea mare. Bărbatul a fost amendat cu 400 de lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax