Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Amenzi până la 10.000 de lei pentru medicii care nu raportează vaccinurile administrate pacienţilor. Proiect la Ministerul Sănătăţii

Publicat

reteta retete medici medic

reteta retete medici medic Medicii care nu raportează vaccinurile administrate pacienţilor ar putea risca amenzi de până la 10.000 de lei. Sunt măsuri pe care Ministerul Sănătăţii intenţionează să le aplice.

Toţi furnizorii de servicii medicale de stat şi privaţi ar putea fi obligaţi să introducă în Registrul Naţional toate vaccinurile administrate, conform unui proiect de hotărâre de guvern propus de Ministerul Sănătăţii.

Cei care nu respectă această obligaţie, în termen de cel mult şapte zile, vor fi sancţionaţi. Iniţial cu avertisment, dar amenda în cazul repetării abaterii poate ajunge la 10.000 lei.

„Am introdus aceste sancțiuni nu de dragul de a amenda medicii de familie. Este un instrument extrem de util atât pentru Ministerul Sănătății, cât şi pentru medicii de familie pentru a vedea statusul vaccinal al copiilor din România, ne putem face planificări în funcție de stocuri”, afirmă Valentin Popescu, purtătorul de cuvânt la Ministerul Sănătății.

Cei mai mulţi medici spun, însă, că raportările ar însemna mai mult de muncă pentru ei. Iar măsura nu ar rezolva lipsa anumitor vaccinuri din ţara noastră. Vaccinul hexavalent, de exemplu, lipseşte deja de două luni.

Pacienţii spun însă că o campanie de conştientizare a beneficiilor imunizării ar fi necesară.

Rata de vaccinare în România este de 75%, faţă de 95 de procente, cum recomandă Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Ministerul Sănătăţii va pune în curând în dezbatere publică proiectul Legea Vaccinării.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax