Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Amenzi uriașe pentru revânzarea carburanților la care s-a aplicat reducerea de 0,5 lei. Cu ce sancțiuni este descurajată specula

Publicat

scumpiri

Revânzarea carburantului cumpărat cu reducerea de 0,5 lei este sancțonată de autorități. Amenzile ajung până la jumătate de milion de lei, în cazul firmelor, dar amenzi mai mici se pot aplica și persoanelor fizice vinovate. Guvernul a introdus amenzi foarte mari pentru descurajarea speculei cu carburanții la care este aplicată reducerea de 50 de bani.

Prin OUG 106/2022 se stabilește posibilitatea acordării unei reduceri de preț în cuantum de 0,5 lei/litru, inclusiv TVA, de către comercianții de carburanți (benzină și motorină) către consumatorii persoane fizice/ juridice care cumpără pentru consumul propriu, iar comercianții care acordă reducerea să primească 0,25 lei/litru, inclusiv TVA, de la stat, în schimb.

Vezi și Cine câștigă din scumpirea carburanților. Petrom, profit istoric: într-un semestru, cât în doi ani. Câți bani se duc la stat

Potrivit avocanet.ro aceeași ordonanță stabilește însă că cei care cumpără carburant cu reducerea de preț NU au voie să-l revândă, riscând altfel amenzi între 5.500 și 11.000 de lei, aplicabile persoanelor fizice, ori amenzi între 50.000 și 500.000 de lei în cazul persoanelor juridice.

Vorbim de amenzi contravenționale, mai exact, care vor putea fi plătite la jumătate din minimul legal însă dacă amenda este achitată în termen de 15 zile, conform OG nr. 2/2001.

Ce interzice, de fapt ordonanța:

reducerea de preț de 50 de bani la litru (se va aplica și fracționat), pe care benzinăriile o vor putea aplica (atenție! nu e obligatorie) se poate aplica doar în perioada 1 iulie – 30 septembrie 2022; „

Se interzice revânzarea produselor achiziționate în condițiile art. I alin. (1)”, scrie , mai exact, în ordonața recent publicată, adică se interzice revânzarea carburantului cumpărat cu reducere în perioada iulie – septembrie 2022.

Amenzi se vor putea da și după această dată, dacă se descoperă că benzina sau motorina revândută este luată în perioada de reducere.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Petru

    sâmbătă, 02.07.2022 at 00:15

    Nu mai știți de unde să scoateți bani.Nu vă mai ajung salariile nesimțite ?
    Taxe peste taxe, impozite la fel să vă fie rușine !!! Vă calculați salariile în euroi și poporul rabdă foame. Afirmați că au crescut salariile 4.500-5.000 ron. Soția are1.350 ron, diferența unde e ? Undeva este un Dumnezeu.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax