Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Amenzile pentru bicicliști vor fi mai mici. Parlamentul a votat modificarea Codului Rutier

Publicat

Amenzile pentru bicicliști vor scădea ca urmare a adoptării de către Camera Deputaților a unui proiect de modificare a Codului rutier. Astfel, în loc de amenzi cuprinse între 870 lei și 1.160 lei, bicicliștii care nu vor respecta normele vor fi sancționați cu sume cuprinse între 580 lei și 725 lei.

„După 2 ani și 8 luni de la depunere, acest proiect legislativ, care are ca menire să aducă un pic de normalitate în viața și așa grea a bicicliștilor pe străzile și șoselele din România, a fost votat în plen. Scopul acestui proiect este de corelare a valorii amenzilor cu gravitatea faptelor”, a declarat deputatul USR Sergiu Vlad, inițiator al proiectului.
 
Potrivit documentului, nerespectarea normelor privind circulaţia bicicletelor nu mai este sancţionată cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni (6-8 puncte-amendă), ci cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni (4-5 puncte-amendă).

Camera Deputaţilor a avut rol de for decizional. Proiectul adoptat va merge la președinte pentru promulgare.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax