Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Amplasarea a trei stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în Alba Iulia, din nou la aprobat în CL. Care este motivul

Publicat

Hotărârea din iunie pentru amplasarea a trei stații de reîncărcare a vehiculelor electrice în Alba Iulia va fi revocată de Consiliul Local, după ce Instituția Prefectului Alba a sesizat nereguli.

În ședința de marți, Consiliul Local are de aprobat și revocarea actului normativ acum în vigoare, dar și a altuia nou, privind aceleași locații.

Serviciul Juridic al Instituției Prefectului Alba a atras atenția că, în cazul uneia dintre aceste locații, s-a aprobat ”transformarea” unei suprafețe din categoria ”spații verzi” în punct de reîncărcare a acumulatorilor pentru vehicule electrice, pe zona verde”.

Citește și Factură șocantă la energie electrică, primită de o familie din Alba Iulia. Suma de plată: peste 27.800 de lei

Potrivit sursei citate, schimbarea destinației terenurilor încadrate ca ”spații verzi” se poate face doar pentru lucrări de utilitate publică, stabilite în baza documentațiilor de urbanism aprobate conform legislației în vigoare. Iar dacă legislația nu este respectată, amenda este de la 10.000 de lei la 20.000 de lei pentru fiecare metru pătrat de spațiu verde afectat.

Ce se propune în noul proiect de hotărâre privind cele trei stații de reîncărcare a vehiculelor electrice:

– aprobarea transformării a 3 locuri de parcare consecutive, aflate pe strada Livezii (în apropiere de Alba Mall) în punct de reîncărcare a acumulatorilor pentru vehicule electrice, inclusiv montarea unei stații de reîncărcare.

Punctul de reîncărcare va ocupa o suprafață de 34 mp din terenul (parcare) situat pe strada Livezii FN, fiind compus din stația de reîncărcare ce poate efectua 2 reîncărcări simultan, poziționată central și 2 parcări pentru vehiculele conectate la stație în vederea încărcării.

– aprobarea transformării a 2 locuri de parcare consecutive (locul 14 și 15) situate pe strada Mihai Viteazul – Piața Națiunii (Piața Alessandria) în punct de reîncărcare a acumulatorilor pentru vehicule electrice, inclusiv montarea unei stații de reîncărcare.

Punctul de reîncărcare va ocupa o suprafață de 26 mp din terenul (parcare) situat pe strada Mihai Viteazul – Piața Națiunii FN, fiind compus din stația de reîncărcare ce poate efectua 2 reîncărcări simultan, poziționată central și 2 parcări pentru vehiculele conectate la stație în vederea încărcării.

– aprobarea transformării a 2 locuri de parcare consecutive (anterior, formularea era 2 mp zonă verde), locul 69 și 70, situate pe Bulevardul Revoluției 1989 (lângă parcul Bisericii, de pe strada Vasile Goldiș, în intersecție cu Bulevardul Revoluției 1989) în punct de reîncărcare a acumulatorilor pentru vehicule electrice, inclusiv montarea unei stații de reîncărcare, pe zona verde.

Punctul de reîncărcare va ocupa o suprafață de 30 mp din terenul (parcare) situat pe Bd Revoluției FN, fiind compus din stația de reîncărcare ce poate efectua 2 reîncărcări simultan, poziționată central pe zona verde și 2 parcări pentru vehiculele conectate la stație în vederea încărcării.

În proiectul de revocare a HCL 256/29 iunie 2021 se propune și poziționarea stației electrice de pe Bulevardul Revoluției în carosabil asfaltat pe loc de parcare și nu în zona verde, însă în celălalt proiect din aceeași ședință din 31 august se poate observa că a rămas poziționarea ”pe zona verde”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax