Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Trei stații de reîncărcare pentru vehicule electrice, amenajate pe locuri de parcare din Alba Iulia. Unde vor fi amplasate

Publicat

Primăria Alba Iulia pregătește terenul pentru amplasarea a trei stații de reîncărcare pentru vehicule electrice, pe străzile Livezii, Mihai Viteazul și B-dul Revoluției 1989 din municipiu.  

Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de aprobat, în ședința din 29 iunie, un proiect de hotărâre privind aprobarea amplasării, pe domeniul public, al unor stațiilor de reîncărcare autovehicule electrice.

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a acordat anul trecut Primăriei Alba Iulia o finanțare nerambursabilă de până la 493.458,57 de lei, reprezentând 90% din valoarea cheltuielilor eligibile în valoare de 548.287,30 lei pentru realizarea proiectului vizând achiziția și montajul unui număr de trei stații de reîncărcare a acumulatorilor pentru autovehicule electrice.

Astfel, printr-un proiect de hotărâre se propune:

  • aprobarea transformării a trei locuri de parcare consecutive, aflate pe strada Livezii (în apropiere de Alba Mall) în punct de reîncărcare a acumulatorilor pentru vehicule electrice, inclusiv montarea unei stații de reîncărcare.

Punctul de reîncărcare va ocupa o suprafață de 34 mp, fiind compus din stația de reîncărcare ce poate efectua reîncărcări simultan, poziționată central și două parcări pentru vehiculele conectate la stație în vederea încărcării.î

  • aprobarea transformării a două locuri de parcare consecutive (locul 14 și 15) situate pe strada Mihai Viteazul – Piața Națiunii (Piața Alessandria) în punct de reîncărcare a acumulatorilor pentru vehicule electrice, inclusiv montarea unei stații de reîncărcare.

Punctul de reîncărcare va ocupa o suprafață de 26 mp, fiind compus din stația de reîncărcare ce poate efectua reîncărcări simultan, poziționată central și două parcări pentru vehiculele conectate la stație în vederea încărcării.

  • aprobarea transformării a 2 mp zonă verde și a două locuri de parcare consecutive (locul 69 și 70) situate pe Bulevardul Revoluției 1989 (lângă parcul Bisericii, de pe strada Vasile Goldiș, în intersecție cu Bulevardul Revoluției 1989) în punct de reîncărcare a acumulatorilor pentru vehicule electrice, inclusiv montarea unei stații de reîncărcare, pe zona verde.

Punctul de reîncărcare va ocupa o suprafață de 30 mp, fiind compus din stația de reîncărcare ce poate efectua reîncărcări simultan, poziționată central pe zona verde și două parcări pentru vehiculele conectate la stație în vederea încărcării.

Stațiile de reîncărcare vor fi semnalizate prin panouri de informare, în conformitate cu standardele europene și naționale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 24.06.2021 at 16:00

    Chiar asa ? Nu exista in jud. Alba o firma de proiectare care sa poata sa faca un proiect de incepator ? Ma, sunteti jenanti. Nu cred ca in Cluj are intrare vreo firma de proiectare din Alba.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax