Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

An școlar 2023-2024: când se centralizează cererile pentru copiii de 6 ani care nu sunt încă înscriși la școală. Calendar

Publicat

Anul școlar 2023-2024: Ministerul Educației a anunțat că în septembrie se centralizează cererile de înscriere a copiilor care au împlinit 6 ani și nu sunt cuprinși încă în învățământul primar.

În cazul în care copilul împlinește 6 ani până pe 31 august 2023 și nu este înscris în clasa pregătitoare, între 1 și 8 septembrie 2023, sunt prevăzute:

  • centralizarea, de către inspectoratul școlar, a cererilor părinților/tutorilor legal instituiți/ale reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ
  • soluționarea cererilor
  • soluționarea, de către inspectoratul școlar, a oricărei alte situații referitoare la înscrierea în învățământul primar, având în vedere, cu prioritate, interesul superior al copilului

Vezi și Structura anului școlar 2023- 2024. DOCUMENT, calendar, cursuri și vacanțe

Anul școlar 2023-2024 are o durata de 36 de săptămâni de cursuri și cinci vacanțe școlare. Cursurile încep la data de 11 septembrie 2023.  În anul școlar 2023-2024 se vor păstra cele 5 module școală, alternate cu 5 vacanțe.

Listele cu copiii înscriși la școală au fost publicate în 10 iulie. AICI, listele din Alba.

Copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2023, inclusiv, trebuie să fie înscriși în clasa pregătitoare, în conformitate cu prevederile Legii educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare.

Părinții ai căror copii împlinesc în anul curent vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie, inclusiv, pot să își înscrie copiii în învățământul primar, în clasa pregătitoare, dacă nivelul lor de dezvoltare este corespunzător.

Toate unitățile de învățământ au obligația de a oferi informații referitoare la procedura de înscriere a copiilor în învățământul primar, indiferent dacă părinții fac parte sau nu din circumscripția respectivă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax