Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

ANAF a controlat câteva sute de români care nu și-au declarat veniturile. Suma nedeclarată: peste 420 de milioane de lei

Publicat

ANAF a controlat câteva sute de români care nu și-au declarat veniturile. Suma nedeclarată se ridică la peste 420 de milioane de lei.

ANAF a controlat anul trecut 842 de români care nu și-au declarat veniturile și nu au plătit taxele aferente, conform datelor instituției.

Este vorba despre acțiuni deja finalizate, altele fiind încă în curs de desfășurare.

Suma cumulată nedeclarată se ridică la 423,3 milioane lei pentru care i-au pus să plătească 101,2 milioane lei (fiind incluse aici dobânzile și penalitățile de întârziere).

Conform noilor modificări la Codul de proccedură fiscală, care au intrat în vigoare anul trecut, dacă nu-ți declari veniturile, iar ANAF constată acest lucru, vei primi o notificare de conformare prin care ești informat că trebuie să-ți rezolvi problemele fiscale în termen de 30 de zile, altfel vei intra într-un control.

În ultimul trimestru din 2023, ANAF a constatat că o persoană fizică din București nu a declarat venituri record de 72,9 milioane lei, potrivit Hotnews.ro. Această persoană a fost pusă să plătească 16,3 milioane lei.

La Brașov, un alt român nu a declarat 12,3 milioane lei, iar suma de plată se ridică la aproape 4 milioane lei.

Declarația unică 212. Noutăți pentru persoane fizice, în 2024. Ce venituri trebuie raportate. Ghid ANAF

ANAF vizează veniturile extrasalariale (dobânzi, chirii, câștiguri din investiții, criptomonede, rețele de socializare, videochat etc.) pentru care trebuie depusă Declarația unică 2024 (formular 212).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Alexpop

    vineri, 26.04.2024 at 17:39

    ANAF-ul i-a făcut un bine, chiar este stimulat lucrul la negru. Daca lucra corect, printr-o societate, la 72 milioane venituri, plătea 19% TVA, 16% impozit, 8% dividende+ cass,+,+, rămânea cu mult mai puțin.

  2. Liviu Zlate

    vineri, 26.04.2024 at 19:55

    De ce nu mergeți și la cei necontrolabili?Sumele impozitate ar fi infinit mai mari,e adevarat că banii se duc tot la pensiile speciale care sunt din ce in ce mai mari
    Marea ruptura se va produce cînd nu vor mai fi bani nici pentru pensiile speciale nici pentru cele nespeciale…

  3. Nn

    vineri, 26.04.2024 at 21:40

    Mergeți și la la cei cu BMW din Barbulesti nu se plătește nimic nici o taxă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax