Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ANAF atenţionează firmele să nu retransmită declaraţiile fiscale cu termenul-limită în 25 ianuarie, pentru a nu aglomera sistemul informatic

Publicat

anaf Data de 25 ianuarie este termenul-limită până la care contribuabilii trebuie să depună la ANAF, fără a fi sancţionaţi, o serie de declaraţii fiscale. Totodată, până diseară, aceştia trebuie să plătească o serie de obligaţii şi taxe către stat.

Având în vedere că peste 80% dintre declaraţiile fiscale cu termenul-limită de depunere 25 ianuarie au fost transmise în ultimele două zile, sistemul informatic al Fiscului înregistrează întârzieri la emiterea recipisei de confirmare a depunerii, au transmis reprezentanţii Fiscului.

„Vă rugăm să nu retransmiteţi declaraţiile, în cazul în care nu aţi primit recipisa de confirmare, deoarece acest lucru aglomerează sistemul informatic într-o măsură şi mai mare.

De asemenea, vă informăm pe această cale că veţi primi confirmarea pe măsură ce sistemul va prelucra declaraţiile”, se arată în anunţul ANAF.

Vezi CALENDARUL OBLIGAȚIILOR FISCALE pe luna IANUARIE 2016. Termene la Fisc pentru declarațiile de mențiuni, situații, formulare actualizate și plăți

Luni, la majoritatea administratiilor fiscale s-au format cozi la depunerea declaraţiilor pe care firmele sunt obligate sa le depună, iar contabilii erau revoltaţi că sistemele informatice nu funcţionau, potrivit hotnews.ro.

Reprezentanţii ANAF au explicat că se află în plin proces de reformă şi că serverele au deocamdată capacitatea limitată de prelucrare, dând asigurări ca acest lucru se va remedia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax