Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ancheta de la Casa Groazei din Caracal. Corp carbonizat, găsit în locuința suspectului. Polițiștii caută noi probe

Publicat

Gheorghe Dincă, arestat preventiv pentru trafic de minori și viol, a fost adus, sâmbătă după-amiaza, cu o dubă a Poliției, la domiciliul său din Caracal. La fața locului s-au deplasat și polițiști BCCO.

Până sâmbătă după-amiaza, anchetatorii au descoperit la percheziții un corp carbonizat, în curtea suspectului. În plus, noaptea, la ora 3:00, când judecătorii au emis mandatul ce permitea forțelor de ordine să descindă în casa groazei, poliția l-ar fi anunțat pe procurorul de caz că nu are oameni disponibili la sediu. Sunt date făcute publice de Asociația Procurorilor.

UPDATE: Noi descoperiri şocante făcute de anchetatori în casa suspectului de crimă din Caracal. Într-un butoi din curte au fost găsite rămăşiţe de dinţi şi oase umane. În plus, în maşina suspectului a fost găsit şi un cercel, care îi aparţine Alexandrei, minora de 15 ani despre care se crede că a fost ucisă cu doar câteva ore înainte ca poliţiştii să intre în casa suspectului. 

Tot acolo se aflau trei inele, un lănțișor, două fragmente de lănțișoare accesorii, o bucată metalică de formă dreptunghiular, precum și o bucată similară unei monturi de inel ce prezenta urme de ardere. La perchezițiile domiciliare , de la casa lui Gheorghe Dincă, procurorii și polițiștii au găsit, în cenușa aflată într-un butoi metalic, mai multe fragmente de oase calcinate și 21 bucăți dinți de natură umană.

Dincă a contestat decizia Tribunalului Dolj de arestare preventivă pe 30 de zile, solicitarea urmând să fie judecată de Curtea de Apel Craiova.

Sâmbătă după-amiaza, în jurul orei 17.00, Gheorghe Dincă a fost adus înapoi la casa din Caracal. Polițiștii au continuat perchezițiile la domiciliul acestuia.

Legiștii care analizează probele găsite la domiciliul lui Gheorghe Dincă au confirmat că oasele găsite în curtea acestuia sunt umane, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare.

De asemenea, în lacul din apropierea localității, scafandrii ar fi găsit o valiză, în care se aflau haine și încălțăminte, care va fi analizată.

Citește și Cazul de la Caracal: Gheorghe Dincă, ARESTAT preventiv. Susține că este nevinovat și că nu le cunoaște pe cele două fete

Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul de la Caracal, este tatăl a patru copii. Și soția sa și doi dintre copiii lui au fost audiați de DIICOT, potrivit digi24.ro.

Potrivit Asociației Procurorilor, la ora 2.00 polițiștii au fost trimiși să supravegheze locuința respectivă, iar procurorul le-ar fi spus agenților că în momentul în care observă orice activitate în casa respectivă trebuie să intervină imediat. Procurorii susțin că polițiștii nu au văzut absolut nicio mișcare în jurul casei. În plus, ei spun că la ora 3:00, când obținuseră mandatul de percheziție domiciliară, procurorul ar fi aflat de la polițiști că nu există suficienți oameni la sediul Poliției și, susțin ei, din acest motiv a fost întârziată intrarea în locuință.

De cealaltă parte, Poliția spune că nimic nu este adevărat și că dimpotrivă, polițiștii ar fi vrut să intervină, însă procurorul le-ar fi spus clar să aștepte ora 6:00 pentru că asta spune Codul de procedură penală, că perchezițiile se pot face în general începând cu ora 6:00.

Cronologia zilelor de 24-25 iulie 2019, prezentată de Asociația Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor (AMASP):

”Miercuri, 24.07.2019 – ziua în care victima a dispărut

Joi, dimineața, 25.07.2019 – părinții victimei anunță poliția cu privire la dispariție

Joi, ora 11,00 – victima apelează Serviciul de Urgență 112 de mai multe ori

Joi, ora 15,30 – Dosarul penal pentru lipsire de libertate este înregistrat de poliție la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal

Joi, în jurul orei 16,00 – procurorul emite ordonanța provizorie de interceptare si localizare pentru doua numere de telefon ce au rezultat din informații

Joi, ora 19,15 – este primită informația că victima ar putea fi in 3 locații dintr-o comună

Joi, ora 19,50 – sunt emise mandate de percheziție pentru cele 3 locații

Joi, ora 19,58 – se intră cu mandatele de percheziție în cele 3 locații

Joi, ora 19,58 – 21,00 – se efectuează cele 3 percheziții fără a fi identificată victima sau alte probe

Joi, ora 21.00 – vineri 02,00 – se vizionează imagini ale unor camere de supraveghere private aflate pe un presupus traseu al unui presupus făptuitor deoarece exista o informație despre un autoturism implicat într-o altă speța asemănătoare

Vineri, ora 02,00 – se identifică proprietarul autoturismului

Vineri , ora 02,00 – sunt trimise echipaje de poliție în zona de domiciliu a proprietarului, unde se constata ca nu exista nicio activitate

Vineri, ora 02,20 – sunt solicitate mandate de percheziție pentru locația suspectă si alte 2 posibile locuri

Vineri, ora 03,05-  sunt luate mandatele de percheziție de la instanță

Vineri , ora 03,15 – Politia anunță că nu mai are oameni disponibili la sediu

Vineri, ora 05,30 – se constituie echipa de polițiști

Vineri, ora 06,00 – se intră în locurile pentru care au fost luate mandatele de percheziție, inclusiv în locuința suspectului.

De asemenea, datele cunoscute de procurori indică faptul că niciun vecin al suspectului nu a sunat la 112 pentru că ar fi auzit țipete. În cauză au fost supravegheate toate numerele de telefon disponibile și cu privire la care exista o suspiciune că aveau legătură cu cauza, în condițiile legii, în încercarea de a identifica locul unde este victima. Victima nu a dat informații la 112 despre vreun service, ci doar a spus ca vede un copac, un gard roșu, un brad, câinii și un autoturism.

Localizarea făcută de STS a fost pe o arie de câteva sute de case deoarece atât permite sistemul utilizat de aceștia. În cauză nu s-a utilizat tehnica SRI, indisponibilă anchetelor penale după decizia CCR.

De aceea, joi, un echipaj al Direcției de Operațiuni Speciale a venit de la București și la ora 22,00 a ajuns la fata locului in încercarea de a ajuta la localizare. La ora 23:00 nu se știa locul unde s-ar fi putut afla victima, iar localizarea a fost făcută cu tehnica disponibilă, deficitară, aceeași ca în toate dosarele penale instrumentate în ultimii 3 ani.

La prima suspiciune cu privire la locul unde s-ar putea afla victima echipajele de poliție au fost trimise să facă investigațiile necesare, iar procurorii au dat indicații ca, la cel mai mic semn de activitate, să intre. Niciun procuror nu a interzis polițiștilor să intre în locație, aceștia comunicând că nicio activitate nu se auzea și nu se observa în interiorul curții sau al casei.

Ulterior acestor activități, s-a stabilit că joi, în jurul orei 13,00 vecinii au observat și au putut simți miros de fum, dar au crezut ca e de la treburi casnice, iar cu ocazia percheziției, un corp a fost găsit carbonizat”.

Alexandra Măceșanu (15 ani) și Luiza Melencu (18 ani), cele două fete în urma dispariției cărora a fost arestat Gheorghe Dincă, apar pe pagina Poliției, la secțiunea ”Copii dispăruți”.

”La data de 24.07.2019, Măceșanu Alexandra-Mihaela în vârstă de 15 ani, a plecat voluntar de la locuința sa și nu a mai revenit. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că minora a plecat în ziua de 24.07.2019, orele 10.00, către mun. Caracal, jud.Olt.”

”Melencu Mihaela Luiza – La data plecării era îmbrăcată în pantaloni tip blugi elastici de culoare albastră, rupți în genunchi, pulover de culoare negru, teniși de culoare albastră.

În ziua de 14.04.2019 a plecat voluntar de la domiciliu în mun. Caracal, jud. Olt, în vederea rezolvării unor probleme personale și nu a mai revenit până în prezent.

Persoana în cauză nu suferă de afecțiuni psihice, are asupra sa actele personale de identitate și telefon mobil care este închis. Observații: este elevă în clasa a XII-a la Liceul Tehnic Costin D. Nenițescu din Craiova”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax