Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Anchetă DSVSA Alba la Teiuș, în cazul zecilor de câini ținuți într-o gospodărie. Ce amendă a primit proprietara

Publicat

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Alba a anunțat că derulează o anchetă la Teiuș, în cazul zecilor de câini ținuți în condiții improprii într-o gospodărie.

DSVSA a fost sesizată de către Poliția Animalelor cu privire la faptul că într-o gospodărie, din orașul Teiuș, sunt ținuți și crescuți un număr extrem de mare de câini.

Situația contravine condițiilor de bunăstare a animalelor și normelor sanitare veterinare.

Caz grav la Teiuș semnalat de un ONG: 61 de câini crescuți în condiții greu de descris. Ce s-a întâmplat cu animalele

”Vineri, 1 martie, o echipă de medici veterinari din cadrul DSVSA Alba s-a deplasat la gospodăria în cauză pentru a dispune măsurile necesare. Astfel, în această primă etapă, 41 de câini au fost preluați și transportați către adăposturi

  • aparținând unor organizații neguvernamentale specializate în protecția animalelor.

Aceste adăposturi au contracte cu medici veterinari, iar câinii care au fost plasați în ele vor beneficia de îngrijiri medicale veterinare și sunt ținuți în condiții optime.

Medicii veterinari din cadrul DSVSA Alba au efectuat o examinare preliminară a stării de sănătate a câinilor. Au prioritizat transportul către adăposturi a celor care necesitau îngrijiri medicale.

În gospodărie au mai rămas zeci de câini, care vor fi preluați treptat în zilele următoare. Toți câinii vor fi supuși unui control sanitar-veterinar amănunțit și vor primi tratament, dacă va fi necesar.

Preluarea câinilor din gospodărie s-a realizat în prezența fiului proprietarei câinilor. Proprietara nu se află în prezent în țară”, transmite DSVSA.

Gospodăria, sub supraveghere sanitar-veterinară

Gospodăria respectivă a fost plasată sub supraveghere sanitară veterinară și va fi monitorizată până la evacuarea tuturor câinilor.

”Din punct de vedere al legislației sanitare veterinare, proprietara poate revendica acești câini numai după ce va dovedi că poate să le asigure acestora condițiile de bunăstare a animalelor.

Proprietara a fost sancționată contravențional pentru nerespectarea condițiilor de bunăstare a animalelor, cu amenda maximă prevăzută de legislație,

  • respectiv cu 12.000 de lei.

Ancheta DSVSA Alba este în derulare”, transmite instituția.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ada

    sâmbătă, 02.03.2024 at 08:17

    Cat pot fi de demenți bolnavi psihic cei care chinuie animalele…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax