Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ancheta în cazul exploziei de la Fabrica de Arme din Cugir, soldată cu moartea unei femei, ținută în loc 10 luni, de o expertiză

Publicat

cugir

În luna noiembrie a anului 2018, la Fabrica de Arme Cugir a avut loc o explozie soldată cu decesul unei angajate. La aproape un an de la incident, ancheta în cazul deflagrației care a fost urmată de un incendiu, nu poate fi finalizată de către procurori deoarece nu au încă rezultatele expertizei tehnice complexe efectuate de către Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă – INSEMEX Petroşani, singurul din ţară care o poate realiza.

Momentan a fost deschis un dosar pentru infracţiunile de ucidere din culpă, distrugere din culpă, nerespectare a măsurilor de securitate în muncă şi neluare a măsurilor legale de sănătate şi securitate în muncă, dar pentru continuarea anchetei, se așteaptă rezultatele expertizei realizată de către experții de la Petroșani.

„La acest moment procesual, cercetările vizează stabilirea circumstanţelor în care s-a produs decesul persoanei vătămate. Urmărirea penală se realizează cu privire la faptă, iar nu cu privire la vreo anumită persoană fizică sau juridică, fiind aşteptate rezultatele expertizei tehnice complexă efectuată de către INSEMEX Petroşani”,au declarat reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru corespondentul local AGERPRES.

Rezultatele expertizei de specialitate pe care INSEMEX Petroşani o efectuează în cazul deflagraţiei de la Fabrica de Arme Cugir sunt absolut necesare pentru finalizarea anchetelor declanşate în acest caz de către inspectorii de muncă, Poliţie şi Procuratură.

CITEȘTE ȘI: FOTO-VIDEO: EXPLOZIE de muniție și INCENDIU la un depozit al Fabricii de Arme din Cugir. O persoană DECEDATĂ

Reamintim că în data de 12 noiembrie 2108, la Fabrica de Arme Cugir s-a produs o explozie, într-un tunel de testare a muniției, expozie urmată de un incendiu.

După explozie, o angajată a fost dată dispărută, iar ulterior aceasta a fost găsită decedată. Femeia a fost găsită carbonizată. La scurt timp de la producerea incidentului, s-a aflat că femeia ieşise din zona în care a avut loc explozia, dar s-a întors după telefon, iar în acel moment a fost surprinsă de incendiu. Aceasta lucra la Fabrica de Arme Cugir de aproximativ 35 de ani.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax