Connect with us
Publicitate

Uncategorized

UPDATE | Anchetă în cazul toxiinfecţiei alimentare de la nunta din Bistra: Peste 60 de persoane din Alba au fost internate la spital

Publicat

Numărul persoanelor din Alba care au fost internate în spital după ce au participat la o nuntă organizată în localitatea Bistra a ajuns, marţi, în jurul amiezii, la 62, potrivit directorului DSP, Horea Timiş. Şase dintre acestea au fost transportate de la Câmpeni la Alba Iulia, pentru a primi îngrijiri de specialitate. Ancheta în acest caz este în desfăşurare, la nivelul DSP şi DSVSA Alba, pentru a fi stabilită cauza infecţiei şi persoanele responsabile.

UPDATE: Până marţi după-amiaza, numărul persoanelor internate a ajuns la 70. Acestea se află la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Alba, la spitalul din Abrud, dar şi la Cîmpeni, la secţia de urgenţe. Cazurile nu sunt grave, persoanele prezentându-se la spital şi primind tratament de specialitate.

Marţi dimineaţa, comisia de anchetă de la DSP şi DSV Alba s-a deplasat la localul „La Brezea” din Bistra, unde a fost organizată nunta de duminică, la care au fost prezenţi aproximativ 400 de invitaţi. Au fost ridicate probe din preparatele pe care le-au consumat nuntaşii şi au fost făcute teste sanitare pe suprafeţe. Directorul DSP Alba, Horea Timiş, a declarat pentru Alba24.ro că analizele vor dura aproximativ trei zile, iar ulterior va fi cunoscută cauza care a dus la această situaţie.

La spitalul din Abrud au ajuns până marţi 55 de persoane, care au fost internate după ce au fost diagnosticate cu toxiinfecţie alimentară. La Alba Iulia mai era adus un pacient, de luni, iar marţi au mai fost trasferate alte şase persoane, de la Cîmpeni, pentru că la unitatea respectivă nu există secţie de boli infecţioase.

Din primele informaţii, s-ar putea ca unele nereguli să fie găsite privind condiţiile igienico-sanitare de păstrare a alimentelor, preparare şi depozitare a felurilor de mâncare, având în vedere că acestea au fost pregătite la casa mirelui şi aduse la sala de nunţi duminică dimineaţa.

Citeşte AICI mai multe detalii despre acest caz.

Revenim cu amănunte.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Cazul toxiinfecției alimentare de la Bistra: 102 persoane internate în spital. Prefectul de Alba spune că este “o epidemie fără precent în ultimii 10 ani” | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax