Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Andrei Iosif Buta, un tânăr arheolog din Alba Iulia, a încetat din viață. Comunitatea arheologilor și a istoricilor, în doliu

Publicat

Comunitatea arheologilor și a istoricilor din Alba este în doliu. Andrei Iosif Buta, un tânăr arheolog din Alba Iulia, a încetat din viață. Andrei a murit din cauze naturale. 

Andrei Buta a fost student al Facultății de Istorie din cadrul Universtiății ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Acesta își pregătea o lucrare de doctorat și se specializa în prelucrarea materialului ceramic de pe sit-ul arheologic de la Altip.

Vestea că Andrei a încetat din viață i-a șocat pe colegii săi.

”Pierderea lui Andrei nu poate fi descrisă în cuvinte. El va rămâne pentru noi un prieten minunat, un coleg drag, un om cald și bun, un arheolog pasionat, un mare iubitor al acestei meserii despre care chiar el a scris odată:

<<Mereu am visat să pot călători în timp, de la începutul lumii până la apogeul civilizației umane. Arheologia este fereastra care îmi permite să trăiesc acest vis, ca un detectiv în capsule ale timpului, și mă bucur că pot ajuta la protejarea și conservarea patrimoniului. Aceasta este moștenirea pe care o las generațiilor viitoare>>. Nu te vom uita, Andrei”, au transmis colegii săi, într-un mesaj de condoleanțe.

VEZI ȘI: VIDEO O parte din orașul roman Apulum descoperită pe locul unde se ridică un hotel. Săpături arheologice de amploare la Alba Iulia

Andrei a participat în ultimii cinci ani la cercetări preventive arheologice de mari dimensiuni. A lucrat pe șantierul de la Altip, dar și pe cel din centrul municipiului Alba Iulia, unde a fost descoperită o casă romană de mari dimensiuni.

Cei care vor să își ia rămas bun de la Andrei Buta o pot face luni, la slujba de priveghi care va avea loc de la ora 19.00, la Cimitirul Maieri. Înmormântarea va avea loc marți, la cimitirul Chip din Ampoi, de la ora 11.00.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate