Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Angajări în ARMATĂ: CRITERII pentru viitorii soldaţi sau gradaţi profesionişti. Mai sunt 9 zile de înscrieri

parada

Publicat

Înscrierile pentru cele peste 1.200 de posturi de soldaţi şi gradaţi profesionişti, scoase la concurs de MApN, se fac până în 15 iunie. Candidaţii trebuie să aibă cel mult 51 de ani şi o formă fizică bună, pentru că proba sportivă este eliminatorie.

Citește și ANGAJĂRI în POLIŢIE 2019: 290 de posturi scoase la concurs, 9 dintre ele în ALBA. LISTA şi condiţii de înscriere

Pe lângă o soldă de 1.500 de lei, viitorii soldaţi vor primi o normă de hrană de 1.000 de lei şi bani de chirie. Candidaţii trebuie să aibă cel puţin zece clase, iar vârsta maximă până la care pot fi admişi este de 50 de ani.

După înscriere, urmează examinarea medicală. Medicii militari specialişti în medicină internă, chirurgie, ortopedie, ORL, neurologie, psihiatrie, dermatologie, boli infecţioase (etc) vor verifica starea de sănătate a candidaţilor. Cei declaraţi „apt” medical vor finaliza dosarele de candidat până la data de 19 iulie 2018.

Vezi și MApN caută ostași: 775 de locuri disponibile în 2021 pentru rezerviștii voluntari. Din 8 mai, bani mai mulți și noi condiții

Apoi, candidaţii parcurg un proces de selecţie pentru stabilirea aptitudinii psihologice şi fizice pentru îndeplinirea serviciului militar activ.

Proba psihologică este un test de inteligenţă. Se evaluează gândirea logică, raţionamentul, capacitatea de a lucra contra timp, memoria, abilităţile numerice şi vederea în spaţiu şi vocabularul şi un chestionar de personalitate – pentru aprecierea posibilităţilor de adaptare la condiţiile specifice mediului militar.

Probele fizice includ parcurgerea într-un timp determinat a unui traseu utilitar-aplicativ (10 subprobe pe un circuit de 90 de metri lungime). Fiecare probă în parte are caracter eliminatoriu, candidatul fiind declarat „Admis“ sau „Respins“.

Cei acceptaţi pentru a ocupa o funcţie de militar profesionist se vor prezenta efectiv la post pe 15 octombrie (candidaţii fără stagiu militar satisfăcut) sau pe 10 decembrie (pentru ceilalţi).

În prezent, armata română are aproximativ 75.000 de militari profesionişti, ceea ce o face cea de-a zecea forţă militară a NATO.

surse: mapn.ro, adevărul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate