Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ANGAJĂRI la şcoli din judeţul Alba. Care sunt posturile scoase la concurs şi condiţiile de participare


Publicat

scoalal generala nr 1 vasile goldis alba iuliaInspectoratul Şcolar Judeţean Alba a făcut publice o serie de locuri de muncă pentru care se organizează la concurs la mai multe şcoli din judeţul Alba. Este vorba despre posturi contractuale, vacante la unităţi de învăţământ din Alba Iulia, Bucium, Întregalde, Ciuruleasa şi Gîrbova.

Colegiul Tehnic “Apulum” Alba lulia

– administrator financiar

Condiţii: absolvenţi de învăţământ universitar de lungă durată, cu diplomă de licenţă sau echivalentă în profil economic; vechime în specialitatea studiilor de cel puţin 7 ani, din care minimum 2 ani în contabilitate bugetară; cunoştinţe de operare PC (Windows, Microsoft Office, Internet Explorer, utilizare echipamente de calcul); cunoaştere programe specifice raportărilor contabile către primărie ISJ, MEN, ANAF.

– paznic

Condiţii: absolvent de studii medii; atestat pentru executarea activităţilor de pază a obiectivelor, bunurilor, valorilor; vechime în activitatea de pază de minimum 3 ani.

Data limită pentru depunerea dosarelor: 14 februarie 2017, ora 15.00

Concurs: 22 februarie 2017, ora 9:00 – proba scrisă; 24 februarie 2017, ora 12.00 – proba interviu.

Relații suplimentare se obțin la sediul Colegiului Tehnic „Apulum„ Alba lulia din str. Gh. Pop de Băseşti nr. 2. judeţul Alba, telefon 0258834102 / 0258830271.

Şcoala Gimnazială „Vasile Goldiş” Alba Iulia

– secretar şef şcoală

Condiţii: studii superioare cu diplomă de licenţă, de preferinţă în specialitatea economie sau juridic; vechimea în muncă de minim 15 ani; cunoştinţe de operare PC (Windows, Microsoft Office, Internet); cunoaşterea unei limbi străine.

Data limită pentru depunerea dosarelor: 8 februarie 2017, ora 12:00

Concurs: 17 februarie 2017, ora 9:00 – proba scrisă; 18 februarie 2017, ora 9.00 – proba interviu

Relaţii suplimentare se pot obţine la secretariatul Şcolii Gimnaziale „Vasile Goldiş”, Alba lulia şi la numărul de telefon 0258-811737.

Şcoala Gimnazială “Ion Agârbiceanu” Bucium

– îngrijitor clădiri (0,5 normă)

Condiţii: studii medii, fără vechime, cunoştinţe legislaţie specifică locului de muncă, domiciliu în Bucium Poieni

Data limită pentru depunerea dosarelor de înscriere, 14 februarie 2017.

Concurs: 22 februarie, ora 9.00 – proba scrisă; 23 februarie 2017, ora 14.00, proba practică.

Relaţii suplimentare se pot obţine la secretariatul şcolii – Bucium, strada Principală 34, telefon 0786.404.989, orele 10.00-14.00.

Şcoala Gimnazială Gîrbova

– administrator financiar (0,5 normă)

Condiţii: studii de specialitate, vechime minimum 5 ani

Data limită pentru depunerea dosarelor de înscriere, 10 februarie 2017.

Concurs: 3 martie, ora 10.00 – proba scrisă; 3 martie, ora 13.00, proba interviu.

Relaţii suplimentare de pot obţine la sediul şcolii  din Gîrbova, strada Şcolii nr. 79 sau la telefon 0258.748.114

Şcoala Gimnazială Întregalde

– secretar gradul I (0,25 normă)

Condiţii: studii superioare, vechime minimum 9 ani

Data limită pentru depunerea dosarelor de înscriere, 13 februarie 2017.

Concurs: 27 februarie, ora 9.00 – proba scrisă.

Relaţii suplimentare de pot obţine la sediul şcolii din Întregalde, strada Principală nr. 6 sau la telefon 0258.701.000

Şcoala Gimnazială Ciuruleasa

– administrator financiar (0.5 norme). Condiţii: studii superioare economice; fără vechime

îngrijitor (0,25 norme). Condiţii: studii generale; fără vechime

Termenul limită de depunere a dosarelor: 10 februarie 2017

Concurs: 17 februarie 2017, ora 10:00 – proba scrisă; 17 februarie 2017, ora 8:00 – proba practică; 17 februarie 2017, ora 15:00 – proba interviu.

Relaţii suplimentare se pot obţine la sediul Şcolii Gimnaziale Ciuruleasa, Judeţul Alba sau la numărul de telefon 0751/096098.

Vezi AICI alte posturi la şcoli şi alte instituţii publice din judeţul Alba.

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

În căutarea fratelui pierdut: O scriitoare din Alba își caută prietenul cu care a crescut în orfelinatul din Alba Iulia

Publicat

Marion Le Roy Dagen, sau Măriuca, are 44 de ani și locuiește în Franța, însă de la vârsta de câteva luni și până la cinci ani fostul orfelinat din Alba Iulia i-a fost casă. În 1982 a fost adoptată prin decret prezidențial de o familie din Franța. Între timp, a devenit și ea la rândul ei mama și scriitoare.

La mai bine de 40 de ani de când a plecat din România și din Alba Iulia, Măriuca cauta pe cineva: își caută cel mai bun prieten pe care l-a avut în ”leagănul” din Alba Iulia – pe Claudiu, pe atunci un copil mai mic cu un an sau doi decât ea. 

Am stat de vorbă cu Măriuca și am vrut să aflăm de ce îl caută pe Claudiu și ce amintiri are cu el.

Născută la Aiud în 1976, Măriuca locuiește în Toulouse și lucrează ca şef de serviciu în domeniul socio-educativ. Din 2015, este membră fondatoare a asociației franceze „Orphelins de Roumanie“ (AFOR), care-și propune să ajute persoanele adoptate născute în România să-și descopere originile.

Mai mult de atât a scris și o carte: ”Copilul și dictatorul”, o mărturie a unui copil abandonat în orfelinatele românești și călătoria acestuia de a-și descoperi originile și familia.

Pe mama a găsit-o în anii 2000 în Aiud, iar în 2014 și-a găsit frații și tatăl, undeva pe lângă Teiuș. Limba română a uitat-o între timp, dar acum o reînvață, însă nu l-a uitat pe ”fratele” ei din orfelinatul din Alba Iulia.

Deși puține, singurele amintiri din orfelinatul din Alba Iulia sunt legate de Claudiu. Erau ca doi frați de nedespărțit.

Când familia din Franța a venit să o adopte pe Măriuca aceștia au crezut că cei doi sunt frați și au vrut să îi adopte pe amândoi, dar acest lucru nu a fost posibil deoarece Claudiu își cunoștea părinții biologici.

Vag, Măriuca își aduce aminte că prietenul ei Claudiu era mai mic decât ea cu un an sau doi, dar nu îi mai știe trăsăturile.

La căminul din Alba Iulia a stat cinci ani, iar ultimul an în România și l-a petrecut în București până au fost rezolvate toate documentele pentru adopție.

Acum a pornit în căutarea lui Claudiu care ar avea 42- 43 de ani. Nu știe însă dacă Claudiu a mai rămas în județul Alba, în România, sau dacă nu a fost adoptat de o familie din Germania.

Totuși face un apel celor care ar putea să o ajute să îl găsească pe Claudiu: orice informație cât de mică poate fi utilă pentru a-și găsi vechiul prieten.

sursă foto: Facebook – Mariuca Lrd.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Utilaj multifuncțional pentru deszăpezirea și întreținerea drumurilor din Baia de Arieș. Investiție de peste 400.000 de lei

Publicat

Primăria orașului Baia de Arieș cumpără un utilaj cu tracțiune 4×4, multifuncțional, care urmează să fie folosit pentru deszăpezirea și întreținerea drumurilor. Valoarea investiției se ridică la peste 400.000 de lei, fără TVA. 

Primăria Baia de Arieș a lansat luni în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru achiziția unei autospeciale 4×4, multifuncțională, pentru întreținerea drumurilor și a spațiilor verzi.

Valoarea totală este estimată la 420.000 de lei, fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, în momentul de față Primăria orașului Baia de Arieș deține doar un utilaj, un buldoexcavator dotat cu lamă de zăpadă, impropriu efectuării în condiții de calitate și costuri a activităților necesare.

Astfel, se dorește achiziționarea unui autovehicul multifuncțional de lucru  vară – iarnă, dotat cu lamă de zăpadă, răspânditor de material antiderapant și instalație de stropit și spălat, pentru a desfășura activități de deszăpezire pe perioada iernii și activități de curățenie stradală pe timpul călduros.

foto: arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Școala online: Predare multidisciplinară la clasă, ca să fie redusă perioada în care elevii stau în fața calculatoarelor

Publicat

Ministrul Educației a făcut precizări, luni, despre variante luate în calcul pentru școala online. Profesorii ar putea trece la crearea de lecții de “predare transdisciplinară sau multidisciplinară”, pentru a reduce timpul pe care elevii îl petrec în fața calculatoarelor, în timpul școlii online.

Ministrul Anisie a declarat astăzi că predarea în comun a unei lecții de mai mulți profesori poate fi o soluție, pentru școlile din scenariul roșu, scrie edupedu.ro.

”Este o variantă care se lucrează la nivelul Ministerului Educației: nu este vorba neapărat despre un tandem (între profesori – n.r.), vorbim de o predare transdisciplinară sau multidisciplinară. Se analizează și acest aspect, tocmai pentru a veni în sprijinul elevului, să nu mai stea atâtea ore în fața calculatorului, dacă este necesar. Trebuie să ne raportăm și la situația epidemiologică“, a declarat ministrul Educației, întrebată dacă profesorii va trebui să predea în tandem, pentru ca orarul să fie mai suplu, în online.

În ceea ce privește timpul concret de predare și conținuturile predate în acest an, al doilea afectat de pandemia COVID-19, Monica Anisie a declarat că, “la acest moment, am decis deja în cadrul Ministerului Educației să existe o comisie formată din specialiști care să realizeze o adaptare a programei la predarea online. Se analizează de către comisii de specialitate din cadrul Ministerului toate aspectele legate de acest lucru și luni vom avea o conferință de presă în care vom preciza toate măsurile referitoare la acest aspect. Acest aspect se află în evaluare”.

sursă: edupedu.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Când poate fi dată jos masca de protecție în spații deschise. Excepțiile, aprobate de Comitetul pentru Situații de Urgență

Publicat

Persoanele din localitățile unde este obligatorie purtarea măștii de protecție și în spațiile deschise vor putea să înlăture masca de protecție pentru scurt timp, atunci când fumează sau mănâncă pe stradă, în afara zonelor de trafic pietonal.

De asemenea, vor putea renunța la mască cei care fac jogging. Prevederile sunt cuprinse într-o hotărâre discutatată luni dimineață în ședința Comitetului pentru Situații de Urgență, potrivit Digi FM Radio.

În județul Alba masca este obligatorie pe stradă în 20 de localități: Alba Iulia, Blaj, Aiud, Abrud, Cugir, Sebeș, Ocna Mureș, Câmpeni, Ciugud, Blandiana, Cricău, Hopârta, Săliștea, Stremț, Unirea, Vințu de Jos, Cut, Daia Română, Noșlac, Cergău.

„În localitățile sau județele în care portul măștii de protecție este obligatoriu în spațiile deschise, este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităăților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minim 2 metri față de alte persoane”, prevede Hotărârea CNSU.

Hotărârea prevede, de asemenea:

1. „Se aprobă lista țărilor/zonelor de risc apidemiologic ridicat pentru care se instituite măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, în vigoare începând cu data de 26 octombrie 2020.

2. Instituirea restricțiilor referitoare la persoanele care sosesc din anumite zone sau țări cu risc epidemiologic ridicat se aplică după 24 de ore de la data aprobării hotărârii prin care acestea sunt stabilite, iar ridicarea acaestora se aplică începând cu data emiterii hotărârii”.

Purtarea măștii de protecție și în spații deschise este obligatorie în Capitală, dar și în mai multe orașe unde incidența cazurilor de COVID-19 a depășit 3 la 1000 de locuitori.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate