Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Angajări la STAT. POSTURI vacante la instituții publice din județul Alba și condiții pentru candidați


Publicat

birou-gol-zile-libere-e1519215884228

Mai multe posturi sunt vacante în această perioadă în județul Alba. Candidații interesați de ocuparea acestora trebuie să îndeplinească unele condiții, privind studiile, vechimea de muncă și alte cerințe.

Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia

îngrijitor (1 post – normă întreagă)

îngrijitor (0,5 post)

Condiții: apt de muncă; vârsta peste 18 ani; studii medii; vechime minimum 5 ani; curs igienizare valabil.

Termenul limită de depunere a dosarelor: 25 iunie 2020, ora 14.00

Concurs: 3 iulie 2020, ora 12.00: proba practică; 7 iulie 2020, ora 15.00: proba interviu.

Relaţii suplimentare, la sediul Liceului cu Program Sportiv Alba Iulia, str. Ştefan cel Mare nr. 25, judeţul Alba, telefon 0258835346 sau 0258/818.779, fax 0258/832.813, e-mail licsportiv@yahoo.com.

Primăria Oraşului Câmpeni

– șef serviciu – Serviciul de Salubrizare și Administrare a Domeniului Public și Privat

Condiții: absolvenți de studii universitare de licență absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licența sau echivalentă, în unul dintre următoarele domenii de licență: economic, tehnic, administrativ, juridic; vechime în specialitatea studiilor necesare ocupării postului – 5 ani.

Data limită pentru depunerea dosarelor: 30 iunie 2020, ora 15:30

Concurs: 8 iulie 2020, ora 10:00: proba scrisă; 10 iulie 2020, ora 10:00: proba interviu.

Relații suplimentare, la sediul Primăriei Oraşului Câmpeni, din Piaţa Avram Iancu nr. 5, Județul Alba, telefon: 0258/771.215, interior 26.

Școala Gimnazială Vidra

– secretar școală

Condiții: studii superioare în domeniul birotică și secretariat, drept, administrație publică, informatică, cu atestat obligatoriu de competențe de operare pe calculator; vechime în specialitatea studiilor necesare ocupării postului – 5 ani.

Concurs: 3 iulie 2020, ora 10:00: proba scrisă; 3 iulie 2020, ora 13:00: proba practică; 3 iulie 2020, ora 14:00: proba interviu.

Relații suplimentare, la sediul Şcolii Gimnaziale Vidra, cu sediul în Vidra, str. Lunca Bisericii nr. 34, județul Alba, telefon 0258.786.583

Serviciul Public de Administrarea Patrimoniului Sebeș

– muncitor necalificat, în cadrul Compartimentului Zone verzi

Condiții: studii generale; fără vechime.

Termenul limită de depunere a dosarelor: 24 iunie 2020, ora 15.00

Concurs: 2 iulie 2020, ora 10.00: proba practică; 7 iulie 2020, ora 10.00: proba interviu.

Relaţii suplimentare, la sediul Serviciului Public de Administrarea Patrimoniului Sebeș, str. Viilor nr. 28, Județul Alba, telefon 0258/730.148, e-mail spap_sebes@yahoo.com.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate – Casa de Sănătate Alba

– director general

Condiții:

– pregătirea profesională și experiența necesară executării operațiunilor specifice postului:

– pregătire de bază: studii universitare de licență absolvite ca diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă (copie legalizată);

– pregătire complementară/managerială în domeniul de activitate al candidatului sau în sistemul de sănătate: cursuri de perfecționare/ specializări/competențe/master/doctorat (dovedite prin acte – copii legalizate);

– vechime în specialitate – minimum 7 ani (carnet de muncă – copie legalizată sau orice alt înscris doveditor în acest sens);

– activitate desfășurată în funcții de conducere de minimum 5 ani;

– candidații vor prezenta o recomandare de la ultimul loc de muncă;

– candidații vor prezenta un curriculum vitae din care să rezulte activitatea desfășurată;

– candidații var prezenta planul de management din care să rezulte abilitățile lor manageriale, adaptate standardelor de performanță și indicatorii de referință asociați standardelor de performanță pentru postul de director general în sistemul asigurărilor sociale de sănătate;

– să aibă capacitate de exercițiu deplină (dovedită prin declarație notarială);

– să fie apți din punct de vedere medical pentru exercitarea funcției; starea de sănătate va fi dovedită prin examen medical de specialitate și act doveditor,

– să nu fi suferit condamnări penale definitive pentru fapte care i-ar face incompatibili cu funcția (dovada făcându-se prin cazier judiciar și declarație notarială ca nu a suferit condamnări penale, indiferent dacă acestea au fost amnistiate sau grațiate);

– să nu fi fost sancționați pentru încălcarea dispozițiilor legale în domeniul fiscal – dovada prin cazier fiscal;

– să prezinte acte de identitate valabile, din care să reiasă că sunt cetățeni români, cu domiciliul stabil în România, emise de autoritatea competentă;

– să aibă calitatea de asigurați m sistemul asigurărilor sociale de sănătate potrivit legii

Termenul limită pentru depunerea dosarelor: 24 iunie 2020

Concursul programat în 26 iunie 2020, ora 10.00 – proba scrisă a fost amânat.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

A tăiat ilegal arbori dintr-o pădure privată. Bărbat din comuna Poșaga, cu dosar penal

Publicat

Un bărbat din comuna Poșaga este cercetat de polițiști după ce ar fi tăiat 16 metri cubi de material lemnos de pe terenul împădurit al unui cetățean. Prejudiciul a fost recuperat și restituit păgubitului.

Potrivit IPJ Alba, miercuri, polițiștii Postului de Poliție Poșaga au întocmit dosar de cercetare penală față de un bărbat de 60 de ani, din comuna Poșaga, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori și furt de arbori.

În sarcina bărbatului s-a reținut faptul că, în perioada ianuarie – iulie 2020, ar fi tăiat, fără drept și fără să fie marcați de organele silvice, mai mulți arbori din speciile fag și molid de pe un teren împădurit, situat în afara fondului forestier național, pe raza comunei Poșaga, care aparține unui cetățean cu domiciliul în județul Cluj.

Bărbatul ar fi transportat o parte din materialul lemnos, rezultat în urma tăierilor ilegale și l-ar fi folosit în interes personal, iar 16,9 metri cubi de material lemnos a fost găsit de polițiști la locul din care a fost tăiat, acesta fiind restituit păgubitului.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Un bărbat din Valea Bistrii a chemat jandarmii însă s-a ales cu amendă după ce i-a înjurat. Care a fost nemulțumirea acestuia

Publicat

Un bărbat din Valea Bistrii a sunat la 112 pentru a sesiza faptul că mai multe persoane desfășoară activități sportive pe baza sportivă din localitate.

Potrivit Jandarmeriei Alba, la sosirea echipajului de jandarmi, bărbatul încerca să înlăture persoanele de pe teren, adresându-le injurii, nemulțumit de faptul că acestea erau venite din alte localități.

Jandarmii au încercat să poarte un dialog cu bărbatul, dar acesta și-a îndreptat furia spre forțele de ordine adresându-le injurii și expresii jignitoare, fapt pentru care a fost sanctionat cu amendă contravențională în valoare de 1.000 de lei, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Deputatul Claudiu RĂCUCI: Guvernul PNL alocă 200 de milioane de euro pentru conectarea gospodăriilor la rețeaua de gaze naturale

Publicat

racuci

Deputatul PNL de Alba Claudiu RĂCUCI anunță cu satisfacție demararea Programului național de racordare a populației și consumatorilor non-casnici la rețeaua inteligentă de distribuție a gazelor naturale, program care va avea un buget inițial de 200 de milioane de euro și va ajunge să conecteze 7 din 10 gospodării la o utilitate esențială pentru încălzirea locuințelor:

”PNL s-a angajat în fața oamenilor că le va schimba viața în bine, prin conectarea locuințelor la utilitățile de bază: apă, canalizare și gaze naturale.

Mă bucură faptul că, în ciuda greutăților financiare generate de criza sanitară, Guvernul Orban a apăsat cu toată forța pe pedala investițiilor publice.

În primele 6 luni din acest an, s-au cheltuit peste 16,1 miliarde pentru investiții, asigurându-se banii necesari pentru toate proiectele de investiții așteptate de oameni.

Astăzi, Guvernul PNL va aproba în ședință de Guvern demararea Programului Național de racordare a populației la rețelele de gaze.

Toate costurile, inclusiv branșarea locuințelor, vor fi suportate de Guvern, cu ajutorul banilor europeni nerambursabili. Mai mult decât atât, potrivit Ordonanței pe care o va adopta Guvernul astăzi, autoritățile publice locale pot acorda sprijin financiar sub formă de subvenții consumatorilor casnici care se află în situație de precaritate materială și/sau financiară, pe bază de anchetă socială pentru următoarele categorii de costuri: suportarea în cota parte a costului investiției, în procent de maxim 60%, necesar pentru realizarea rețelei interioare de racordare a consumatorului la rețeaua de distribuție a gazelor naturale; suportarea tarifului de distribuție a gazelor naturale, în procent de maxim 60% pentru asigurarea consumului de gaze naturale necesar pentru încălzirea locuinței și asigurarea apei calde menajere pe perioada sezonului rece.

Astăzi se aprobă un buget inițial de 200 de milioane de euro, însă programul va ajunge să facă investiții de până la 2 miliarde de euro.

Obiectivul nostru este acela de a racorda cel puțin 7 din 10 gospodării la acest tip de utilitate, mult mai ieftin și mai ușor de utilizat pentru încălzirea locuințelor decât lemnele de foc sau energia electrică.

Îmi doresc ca, după lansarea oficială a programului, toate primăriile care vor să crească standardul de viață al comunităților lor, să demareze deja procedurile pentru a solicita banii necesari de la Guvern.

Am convingerea că primarii gospodari deja s-au pus pe treabă, iar în 2-3 ani problema încălzirii ieftine a locuințelor să devină realitate în toată România.”

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Sondaj telefonic cu ”surprize” în județul Alba: Întrebări despre candidați care încă nu au fost anunțați de propriile partide

Publicat

sondaj partide

Un sondaj politic prin telefon este realizat în aceste zile, cu privire la alegerile locale la nivelul Municipiului Alba Iulia, dar și pentru a afla preferințele cetățenilor din Alba cu privire la viitorul Consiliului Județean. 

Surprizele în sondaj apar la candidatul pentru șefia Consiliului Județean, din partea alianței USR PLUS Alba, care nu este Mihail David, ci președintele USR Alba, Beniamin Todosiu. Acesta era inițial candidatul USR, însă după alianța cu PLUS, candidatul oficial a devenit Mihail David.

Cel mai probabil, sondajul a fost comandat de către o formațiune politică din județ, înainte de acest anunț. 

O altă surpriză este candidatul PSD Alba, din sondaj, pentru Primăria Alba Iulia în persoana lui Alin Stanciu. Asta în condițiile în care, momentan PSD Alba nu și-a anunțat candidatul pentru această poziție. 

La sondaj pot participa doar persoanele care locuiesc în Alba Iulia, nu și din județul Alba.

Primele întrebări din sondaj se referă la încrederea pe care o au participanții la sondaj în mai multe instituții publice, precum Guvernul României, Consiliul Județean Alba și Primăria Alba Iulia, iar răspunsul trebuie încadrat între un calificativ de la 1 la 10, unu fiind o părere foarte proastă, iar 10, o părere foarte bună.

O altă întrebare se referă la părerea pe care participanții o au despre mai multe figuri politice din județ: primul pe lista fiind Beniamin Todoisiu, urmat de Clement Negruț, Voicu Paul, Ion Dumitrel, Gheorghe Beleiu, Mirce Frențiu, Alin Stanciu, Ioan Dîrzu, Mircea Trifu, Bogdan Lazăr, Ioan Lazăr și Gabriel Pleșa.

După, se cere părerea pe care cei intervievați o au despre partidele politice care activează la nivel local, dar și județean din Alba, deoarece pe lista apare și partidul lui Mircea Trifu – ANA.

La mijlocul sondajului apare și întrebarea: ”Dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile locale, adică alegeri pentru primar, cât de sigur sunteți că ați merge să votați” și apoi motivul pentru care participanții la sondaj aleg să meargă la vot.

O altă întrebare din sondaj este aceea în care participantul este rugat să spună care este cea mai mare problemă pe care actualul primar al orașului nu a rezolvat-o.

Spre sfârșitul sondajului vin și întrebările cu adevărat importante: ”Cu ce partid ați vota la Consiliul Local Alba Iulia” (este enumerată lista partidelor locale) și pe cine ați vota la funcția de primar al orașului Alba Iulia, iar opțiunile sunt:

Bogdan Lazăr – ALDE Alba, Gabriel Pleșa – USR Plus, Clement Negruț – PMP, Voicu Paul- PNL, Gheorghe Beleiu – PRO România, Alin Stanciu – PSD sau Mircea Trifu de la ANA.

Automat, după întrebarea despre alegerea pentru funcția de primar al Municipiului Alba Iulia, vine și întrebarea legată de șefia Consiliului Județean Alba și cu cine ar vota participanții la sondaj, iar alegerile sunt:

Ioan Lazăr – ALDE, Beniamin Todosiu – USR PLUS, Clement Negruț – PMP, Ion Dumitrel – PNL, Mircea Frențiu – PRO România, sau Ioan Dirzu – PSD.

Ultima întrebare care îi este adresată participantului este cea legată de ocupația (locul de muncă ) al acestuia.

Cel mai probabil sondajul  a fost comandat de unul dintre partidele mari și reprezintă un instrument de reglare a campaniei electorale, oferind informații necesare cu atât mai mult, cu cât lupta politică se va duce mai mult în mediul on line.

 

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate