Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Angajat al Primăriei Mihalţ, trimis în judecată de DNA pentru fals în înscrisuri oficiale. Paguba este de peste 33.000 de euro

Publicat

Un angajat al Primăriei Mihalţ a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Alba, sub acuzaţii de folosire de declaraţii false, obţinerea pe nedrept de fonduri europene şi fals în înscrisuri oficiale. Paguba produsă statului este de peste 33.000 de euro.

Vă prezentăm comunicatul DNA:

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată a inculpatului CÂRNAŢ TOMA IOAN, preşedinte al Asociaţiei de Păşunat şi a Crescătorilor de Animale <Târnava> Mihalţ şi referent în cadrul Primăriei comunei Mihalţ, în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni:
– infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea sau în numele lor şi

– fals material în înscrisuri oficiale.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

La data de 12 mai 2011, inculpatul Cârnaţ Toma Ioan, în calitate de preşedinte al Asociaţiei de Păşunat şi a Crescătorilor de Animale <Târnava>, în numele acestei asociaţii, a solicitat Agenţiei de Plăţi pentru Intervenţie în Agricultură (A.P.I.A) – Centrul Judeţean Alba cererea unică de plată şi plăţi de agro-mediu pentru anul 2011 pentru suprafaţa de 794,66 hectare de păşune. În susţinerea cererii sale, inculpatul a prezentat un contract falsificat de închiriere a păşunii respective de la Primăria Mihalţ, contract pe care inculpatul a falsificat semnătura primarului comunei Mihalţ.

Ministerul Agriculturii Pădurilor şi Dezvoltării Rurale prin Agenţia pentru Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură – Centrul Judeţean Alba s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 145.434,83 lei (echivalentul a aproximativ 33.635 de euro).
În vederea recuperării acestei pagube, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra sumei de bani menţionate mai sus.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Blaj.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. oarga cristian

    joi, 08.12.2011 at 19:28

    Cum se face că angajatul este ” rău” şi domnul primar nu stie nimic, oare nu este vorba de un pic de nepăsare sau mai exact incompetenţă. Oameni din Mihalţ i-au pus acolo, tot ei ar fi cazul să ” scotă cosorul”.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax