Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Angajata CEC din Zlatna, condamnată pentru delapidare, spune că s-a răzbunat pe bancă! Ar fi donat banii

Publicat

Fosta angajată a Agenției CEC din Zlatna, Elena Meteșan, condamnată la 3 ani de închisoare cu executare pentru delapidare, susține că de fapt a vrut să se răzbune pe bancă. Aceasta a declarat în fața anchetatorilor că a considerat că clienții băncii, de la care a luat banii, vor fi oricum despăgubiți. Totodată, a adăugat femeia, nici nu a dorit să se îmbogățească, întrucât a donat banii sustrași către biserici și către săraci.

Motivul pentru care a dorit să se răzbune pe bancă ar fi acela să era nemulțumită de condiţiile de muncă, de modul în care a fost tratată de superiori şi de salariul primit. ”Scopul urmărit de către inculpata Meteşan Elena a fost în primul rând de sabotare a activităţii CEC, inculpata considerând că nu a fost apreciată corespunzător de către conducerea unităţii şi în mod subsidiar de obţinerea unor foloase de natură financiară”, se afirmă în motivarea deciziei de la Tribunalul Alba.

Tot de acolo aflăm și cum funcționa mecanismul de delapidare: ”Inculpata Meteşan Elena a recunoscut comiterea faptelor, precizând faptul că scotea sume de bani din conturile clienţilor prin următoarea modalitate: Întocmea un ordin de retragere în numele clientului, pe care îl transmitea în format electronic şefei de agenţie T.E., iar aceasta îl semna, având încredere în angajată, ulterior era transmis casierei Popa Viorica (sora inculpatei Meteşan – n.r.) care elibera suma de bani inculpatei Meteşan Elena, iar aceasta îşi însuşea suma de bani, semnând în locul clientului cu privire la primirea sumei de bani”. Prejudiciul total este de 4.227.940 de lei şi 236.981 de euro.

Existau și situații în care femeia nu depunea deloc sumele de bani încasate de la clienţi în conturile de depozit sau își lua banii fără a mai deschide astfel de conturi pentru clienţii noi. În alte cazuri, clienţii îi dădeau sume de bani, pe care nu-i depunea la CEC, însuşindu-şi sumele de bani.
Această metodă complică foarte tare lucrurile pentru cei păgubiți întrucât la mijloc nu sunt documente între clienți și CEC. Din acest motiv, doar 160 din cei 298 de clienţi au fost despăgubiţi până în prezent de către CEC. Restul de clienţi rămaşi ar trebui să primească, în total, peste 2 milioane de lei, însă CEC a refuzat să le dea banii pe motiv că nu au documente care să ateste că au depus acești bani la bancă.

Vezi și: FOTO-VIDEO: Dosarul escrocheriei de la Zlatna. Cele două surori, angajate CEC Bank, aduse la audieri. Acuzaţii de înşelăciune şi delapidare

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Traian Basescu

    miercuri, 20.12.2017 at 23:21

    Felicitari, doamna Meteşan!
    Asa sa faca toti angajatii bancilor!
    Bancile „creeaza” bani apasand pe tastatura! Hotie curata!
    Asa ca, bravo! Sa tot auzim asa stiri!
    Legea ar trebui s-o ierte, sa dea cel mult cu suspendare.
    Si ca sa previna astfel de situatii, statul sa ia masuri ca drepturile fiecarui Roman sa fie respectate!

  2. Ioan

    miercuri, 20.12.2017 at 23:41

    Care va pricepeti, traduceti articolu’ asta in engleza si puneti-l pe-un site de crowdfunding, adunati banii ceia, sa n-ajunga doamna la puscarie numa’ c-o vrut sa fie tratata cu respect.
    O zi buna!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax