Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Angajaţii de la Fisc ar putea fi obligaţi să consilieze, înainte să dea amenzi. Propunere de lege la Senat

Publicat


anaf ajfp finante albaCetățenii și firmele au din ce în ce mai multă nevoie de asistență din partea angajaților ANAF, astfel că trebuie prevăzut dreptul la consiliere şi îndrumare, înainte ce aplicarea directă a amenzii. Sunt prevederi dintr-un proiect de lege depus la Senat.

Motivarea iniţiatorilor este că procedurile instituțiilor sunt greoaie și învechite, iar Codul Fiscal a suferit modificări repetate. “Urmărind acest principiu punitiv învechit, ANAF favorizează închiderea unor companii (…). Tocmai de aceea, consider că ceea ce se întâmplă acum cu controalele ANAF constituie o problemă de abordare care ține de secolul al XVIII-lea sau al XIX-lea”, potrivit sursei citate.

Modificările vizează adăugarea unui articol de lege la Codul de procedură fiscală, “Dreptul la consiliere (îndrumare)”.

Codul de procedură fiscal prevede deja dreptul de a fi ascultat, prin care contribuabilul are posibilitatea de a-și exprima punctul de vedere cu privire la faptele și împrejurările relevante. Noul articol de lege ar obliga ANAF ca, după constatarea unor nereguli, să-l îndrume pe contribuabili și să-l aștepte cel puțin 10 zile să îndrepte neregulile constatate.

„Art. 9.1 1) Organele fiscale au obligația ca, de la derularea inspecției fiscale și până la aplicarea sancțiunii, să consilieze contribuabilii în vederea remedierii aspectelor neconforme.

2) Pentru realizarea consilierii, organul de control încheie un proces-verbal care face referire la aspectele neconforme și se stabilesc termenele de remediere. Controlul se reia într-un interval de timp ce nu poate fi mai mic de 10 zile.

3) Sancțiunile fiscale și oricare alte dispoziții obligatorii înscrise în actul de control sunt nule de drept, dacă s-au dispus fără întocmirea procesului-verbal prealabil, cu acordarea termenului de remediere.

4) Organele fiscale care, prin efectul legii, pot efectua un control inopinat, conform art. 134, sau când sunt sesizate sau se autosesizează/constată fapte flagrante, se exceptează de la procedura consilierii.”

Proiectul de lege intră la vot în Senat şi apon la Camera Deputaţilor.

sursă: legestart.ro


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Kazah

    sâmbătă, 09.07.2016 la 16:58

    Extraordinar….ați inventat roata….
    V-ati trezit?????

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Candidații la prezidențiale au cheltuit în total peste 70 de milioane de lei. Cine își va primi banii înapoi de la stat

Publicat

Cei 14 candidați înscriși în turul întâi al alegerilor prezidențiale au cheltuit în total peste 70 de milioane de lei. Șapte dintre candidați, care au obținut minimum 3% din voturi, urmează să își primească banii înapoi, a anunțat Autoritatea Electorală Permanentă (AEP). Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat într-un comunicat de presă că valoarea totală a […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Postul Crăciunului: Mâncăruri sfinte şi sănătoase de post, direct din chiliile mănăstireşti medievale

Publicat

Nu sunt puţine cazurile de români care ajung la urgenţă în timpul postului principalul motiv fiind faptul că nu îşi asigură suficiente vitamine şi minerale din alimentaţia restrictivă specifică acestei perioade. Există, pe lângă clasicele mâncăruri tradiţionale de post (zacuscă, fasole, paste) şi un alt fel de reţete, la fel de lipsite de ingredientele “de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în ALBA până DUMINICĂ: Temperaturi de 18 grade Celsius, nori și soare. Prognoza meteo de weekend, 15-17 noiembrie

Publicat

toamna

Vremea se anunță frumoasă și caldă în acest weekend în județul Alba. Meteorologii prognozează temperaturi maxime de 18 grade Celsius, soare și nori. La munte, valorile maxime vor fi de 8 grade la Oașa și 12 grade la Arieșeni. Vă prezentăm prognoza meteo în localități din Alba, în perioada 15-17 noiembrie: Vineri, 15 noiembrie Alba […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

RESTRICȚII de circulație la Alba Iulia, de 1 Decembrie. Când vor avea loc repetițiile pentru defilarea militară

Publicat

1 decembrie

Ceremonialul militar de la Alba Iulia, dedicat Zilei Naționale, este programat să se desfășoare duminică, 1 Decembrie, de la ora 13.00, pe Bulevardul 1 Decembrie 1918. Până atunci, vor fi trei repetiții ale forțelor armatei, pe străzi din oraș, ceea ce va impune unele restricții de circulație. Vezi PROGRAM complet Festival de România 2019 Alba […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate