Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Angajații de la stat nu-și mai primesc drepturile salariale obținute în instanță, pentru anul 2023. Plățile se amână

Publicat

Sumele de bani obținute în instanță în 2023, în contul drepturilor salariale, de către personalul bugetar, vor fi plătite anul viitor. De asemenea, şi tranşa aferentă anului 2023 din sumele reprezentând drepturi de natură salarială restante stabilite în favoarea personalului din sistemul justiţiei, vor fi amânate pentru 2024.

Prevederile se regăsesc într-un proiect de Ordonanţă de Urgenţă pentru reducerea cheltuielilor bugetare, publicat de Ministerul Finanţelor.

Plățile se amână pentru anul 2024

„Tranşele aferente anului 2023 din sumele prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din instituţiile şi autorităţile publice, care fac obiectul plăţii eşalonate, reglementate prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 114/2018 (…), Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 130/2021 (…) şi Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 168/2022 (…), precum şi tranşa aferentă anului 2023 din sumele reprezentând drepturi de natură salarială restante stabilite în favoarea personalului din sistemul justiţiei prin acte administrative ale ordonatorilor de credite, a cărei plată este reglementată prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 3/2019 privind eşalonarea plăţii drepturilor salariale restante pentru unele categorii de personal din sistemul justiţiei, neplătite până la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, se plătesc în anul 2024”, prevede actul normativ.

Aceste prevederi se aplică şi în ceea ce priveşte tranşele aferente anului 2023 din sumele prevăzute prin hotărâri judecătoreşti devenite executorii, având ca obiect acordarea de daune-interese moratorii sub forma dobânzii legale pentru plata eşalonată a sumelor prevăzute în titluri executorii având ca obiect acordarea unor drepturi salariale personalului din sectorul bugetar.

Prin acte normative succesive, emise în perioada 2018-2022, a fost reglementată plata eşalonată, pe o perioadă de cinci ani, a sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturilor de natură salarială stabilite în favoarea personalului din instituţiile şi autorităţile publice.

sursă: Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Petru

    miercuri, 25.10.2023 at 17:00

    Normal statul nu pierde, mai nou statul fură legal….. și numai la românul de rând.
    Trăiți voi nenorocițiilor cu 1350 ron/ lună !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax